Nakit i stare čarape za sreću

Glas Srpske
Nakit i stare čarape za sreću

Mnoge holivudske ličnosti, iako su slavne, bogate i poznate imaju određene rituale koji im donose sreću i bez kojih ne idu na snimanja ili dodjele nagrada. Mnogi vjeruju da ih takvi predmeti štite od uroka.

Slavna glumica Helen Miren (72) svaki put na dodjeli prestižne filmske nagrade “Oskar” nosi isti par cipela. Jednom je priznala da joj donose sreću, pa se uvijek potrudi da ih iskombinuje s haljinom u kojoj se pojavi na crvenom tepihu.

Jedna od zvijezda koje se bore protiv uroka je i njemački supermodel, glumica i TV voditeljka Hajdi Klum. Bez amajlije nigdje ne ide, a to je vrećica s njenim mliječnim zubom, kojeg čuva od djetinjstva.

Šarmantni Benisio del Toro nosi drveni prsten da bi mogao uvijek kucnuti o drvo kad je to potrebno.

Kraljica popa, slavna Madona na ruci uvijek ima crveni konac, koji je štiti od uroka i donosi joj sreću. Glumica Lindzi Loen je 2006. rekla da nosi omiljenu narukvicu na važne događaje. Nakon toga, fotoreporteri su pokušali da zabilježe o kojoj narukvici je riječ, ali, ona stalno mijenja nakit, pa nije poznato koja joj je srećna. Kolin Farel imao je omiljeni kaiš koji mu je poklonio otac. Na jednom snimanju u garderobi izgubio ga je, pa je nakon toga 2011. ponudio i vrijednu novčanu nagradu pronalazaču. Međutim, nije poznato je li došao do njega ili je pronašao novi predmet za sreću. I svjetski poznata teniserka Serena Vilijams otkrila je da ima par čarapa koje joj donose sreću. Pobijedila je na mnogim takmičenjima, a za svoj uspjeh smatra da treba zahvaliti upravo srećnim čarapama.

Dejvid Bekam je, takođe, imao nešto bez čega nikada nije izlazio na teren. On je pred svaki meč nosio je novi par patika i smatrao je da mu je upravo to donosilo sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana