Мисица убијена у центру Багдада

Агенције
Мисица убијена у центру Багдада

Звијезда друштвених мрежа и манекенка Тара Фарес убијена је у Багдаду.

Инфлуенсерка и активиста за људска права, 22-годишња Тара Фарес из Ирака, упуцана је и убијена у Багдаду.

Смрт Фаресове потврдио је премијер Ирака Хаидер ал-Абади, који је открио да је бивша мис Багдада и прва пратиља на такмичењу за мис Ирака упуцана три пута насред улице, у дијелу града под називом Кам Сара. Он је изразио велику сумњу да се ради о организованом криминалу и наложио је свеобухватну истрагу о смрти мисице.

Иако је одмах смјештена у болницу, гдје су љекари настојали да санирају три ране од метка, дјевојка нажалост није преживјела.

Двадесетдвогодишња Тара, чији отац је Ирачанин а мајка Либанка, живјела је у Ербилу, али је повремено посећивала престонички град.

Она је била једна од омиљених звијезда Инстаграма, а пратило ју је скоро три милиона пратилаца који су се дивили њеној љепоти али и њеном раду у области људских права.

Како пишу страни медији, смрт младе мисице је узнемирила јавност, а чини се да је дио ужасавајућег тренда.

Прошлог мјесеца преминуле су двије жене које су познате у багдадској индустрији љепоте и моде, што је довело до тога да многи помисле да су управо даме из свијета славних на мети убица.

Барбика Ирака, Рафиф ал Џасери, убијена је у свом дому у Багдаду 16. августа. Она је била пластични хирург и посједовала је салон љепоте. Само недјељу дана касније Раша ал-Хасан, власница и менаџерка Viola Beauty центра у Багдаду, пронађена је мртва у њеном дому.

Чини се да је Тара Фарес била свијесна да је потенцијална мета екстремиста. Она је написала на Инстаграму у јулу:

“Не плаши ме што постоје они који одбијају присуство Бога. Оно што ме заиста плаши је да су овде они који убијају и кољу да би доказали присуство Бога.”

Послије њене смрти, црно-бијела фотографија лепотице је подијељена са њених скоро три милиона пратилаца на Инстаграму.

“Тара је са Богом. Ми смо питали Бога да је прихвати са великом милости”, пише у опису ове фотографије која се вирално шири друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана