Манекенка и у седмој деценији живота

Глас Српске
Манекенка и у седмој деценији живота

Францускиња Јасмина Роси има 63 године и једна је од ријетких манекенки коју у тим годинама ангажују модне куће за презентацију своје дизајнерске гардеробе, посебно купаћих костима, а фотографије у поменутим комбинацијама поставља на свој “Инстаграм” профил.

Француска манекенка Јасмина Роси је каријеру започела у својим тридесетим годинама, обично када се други супермодели пензионишу и данас у седмој деценији активно се бави овом професијом.

Јасмина, која је одрастала на острву Корзика, успјела је током година да задржи младолик изглед и витко тијело са савршено дефинисаним мишићима, док је на лицу примјетна покоја дискретна бора.

Њена љепота је природна, а ова дама је заговорник здравог начина живота који укључује органску исхрану, физичку активност, али и коришћење природних уља.

Она је својевремено у једном интервјуу открила неке од својих тајни љепоте и младоликости.

Тврди да је одувијек јела органску храну, много прије него што је она постала тренд у свијету. Она заговара живот у симбиози са тијелом и природом и истиче да је важно усвојити здрав начин живота. Како је казала, никад није узимала никакве лијекове, а њена исхрана се састоји од свјежих органских производа (поврће, воће, житарице, јаја и риба).

Јасмина се не придржава никакве рестриктивне дијете, али не једе ни прерађену храну, док јој је омиљена воћка авокадо, који конзумира сваког дана, јер је богат влакнима, бакром, фолном киселином, витаминима Е, Ц, Б5 и Б6.

- Користим разна уља у исхрани, али их користим и на кожи. Стављам уљану репицу на своју кожу. Пилинг радим једном седмично користећи дјевичанско маслиново уље и шећер, а једем авокадо сваког дана и органско месо - открила је Францускиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана