Luj Viton povukao kolekciju inspirisanu Majklom Džeksonom

Agencije
Luj Viton povukao kolekciju inspirisanu Majklom Džeksonom

Čuvena francuska modna kuća Luj Viton povukla je kolekciju za muškarce za ljeto 2019. godine inspirisanu pop ikonom Majklom Džeksonom, a nakon prikazanog dokumentarnog filma u kojem se govori o Džeksonovom navodnom seksualnom zlostavljanju dječaka.

 

Kolekcija je prikazana u januaru na pariskoj nedjelji mode i trebalo je da se pojavi u prodavnicama u junu, ali portparolka Luj Vitona izjavila je da nijedan komad iz kolekcije sa motivima preminulog kralja popa neće bit stavljen u prodaju, prenijela je agencija Rojters.

U saopštenju kreatora Virgila Abloha navedeno je da nakon prikazivanja dokumentarca “Napuštajući Nedođiju” kolekcija može da dovede do emotivnih reakcija. “Oštro osuđujem svaki oblik zlostavljanja djeteta, nasilja ili kršenja ljudskih prava”, naveo je Abloh. Abloh, američki kreator koji je počeo da radi za Viton u martu 2018. godine, rekao je da mu je namjera bila da prikaže Džeksona kao umjetnika pop kulture. Zbog tih optužbi za pedofiliju, nekoliko radio stanica povuklo je pjesme kralja popa kao i epizode “Simpsonovih” u kojoj Džekson pozajmljuje glas sa različitih video-platformi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana