Лијепа Брена руши баријере

nezavisne.com
Лијепа Брена руши баријере

Брена Хакеби (22) прошлог мјесеца доспјела је на насловнице свјетских медија након што се одлучила за храбар потез поставши прва љепотица с инвалидитетом која се сликала за славни магазин "Спортс Илустрејтиде”.

Америчка сноубордерица и чланица параолимпијског тима за Паролимпијске игре у Пјонгчангу (од 9.до 18. марта) је прије осам година излијечена од рака костију, а због тешке болести ампутирана јој је десна нога.

Ипак, то је није омело да постане једна од најбољих на свијету, а управо ће на својим првим Играма у Јужној Кореји бити једна од главних фавориткиња за златну медаљу.

Бивша гимнастичарка, супруга и мајка кћеркице Лиле је овим спортом почела да се бави 2013. године, а због трудноће направила је краћу паузу, те се поново вратила тренинзима.

"Веома је ријетко да видиш жену са инвалидитетом у секси купаћем костиму, али хтјела сам на прави начин приказати жене с неком врстом хендикепа. Желим да друге жене, без обзира на њихово тијело, знају да могу бити моћне и секси", рекла је Брена, која је поносно на плажама Арубе позирала у купаћем костиму са својом протетичком ногом.

Америчка параолимпијка у колекцији има три медаље на Свјетским првенствима, од којих су чак три златне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана