Kejt rodila dječaka

Glas Srpske
Kejt rodila dječaka

Supruga princa Vilijama, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, porodila se juče u bolnici u Londonu i na svijet donijela dječaka.

Treće dijete princa Vilijama i njegove supruge Kejt na svijet je došlo u minut poslije 11 časova, navedeno je u saopštenju Kensingtonske palate. Vojvoda od Kembridža bio je uz svoju suprugu u bolnici u kojoj su rođeni i princ Džordž i princeza Šarlot.

- Kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, princ Hari i članovi obje porodice su obaviješteni i oduševljeni novošću - navodi se u saopštenju palate i dodaje da su vojvotkinja Kejt i beba dobro.

Novi princ je šesto praunuče kraljice Elizabete Druge i peti je u redu za nasljeđivanje prestola. Ispred njega su njegov brat princ Džordž, njegova sestra Šarlot, njegov otac princ Vilijam i deda princ Čarls. 

Kako je AP prenio, Kejt je ujutro prevezena u privatnu bolnicu u centru Londona, "Sent Meri", a Kensingtonska palata je tada saopštila da je ona u "ranoj fazi porođaja".

Obožavaoci kraljevske porodice pred bolnicom su dežurali već od početka aprila jer je bila poznata samo informacija da Kejt treba da rodi ovog mjeseca.

Naoružali su se rekvizitima, od kapa, šalova zastava, do plakata sa njihovim fotografijama, a neki su čak stigli i sa maskama Kejt i Vilijama. Nasmijani od uva do uva strpljivo su boravili u svojim šatorima i čekali da se beba rodi.

Za to vrijeme, britanske kladionice su usijane budući da se Englezi uveliko klade na imena koja bi Kejt i Vilijam mogli da daju svojoj bebi.

Najveće šanse davali su tradicionalnim imenima, pa su se na vrhu liste našli Elis i Meri. Zatim slijede Elizabet i Viktorija. Ako vojvoda i vojvotkinja dobiju još jednog dječaka, procjena kladionice "Vilijam Hil" bila je da će se najvjerovatnije zvati Artur, Albert ili Džek. Takođe, pojavile su se i spekulacije da će, ako se rodi djevojčica, ime ponijeti po pokojnoj princezi Dajani.

Kraljevski par, koji je u braku od 2011. godine, već ima dvoje djece, četvorogodišnjeg princa Džordža i dvije godine mlađu princezu Šarlot.

Trudna i Pipa

Sestra vojvotkinje Kejt, Pipa Midlton, i njen suprug Džejms Metjuz još nisu zvanično potvrdili vijesti, ali dobro obaviješteni izvori tabloida navode da je Pipa u drugom mjesecu trudnoće i da se raduje što će joj se ostvariti želja da živi povučenim porodičnim životom okružena djecom.

Kako piše britanski "San", njihove trudnoće su se, makar na kratko, poklopile. Dok Kejt treći put uživa u majčinstvu, Pipa će se prvi put naći u ulozi majke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana