Кејт родила дјечака

Глас Српске
Кејт родила дјечака

Супруга принца Вилијама, војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон, породила се јуче у болници у Лондону и на свијет донијела дјечака.

Треће дијете принца Вилијама и његове супруге Кејт на свијет је дошло у минут послије 11 часова, наведено је у саопштењу Кенсингтонске палате. Војвода од Кембриџа био је уз своју супругу у болници у којој су рођени и принц Џорџ и принцеза Шарлот.

- Краљица, војвода од Единбурга, принц од Велса, војвоткиња од Корнвола, принц Хари и чланови обје породице су обавијештени и одушевљени новошћу - наводи се у саопштењу палате и додаје да су војвоткиња Кејт и беба добро.

Нови принц је шесто праунуче краљице Елизабете Друге и пети је у реду за насљеђивање престола. Испред њега су његов брат принц Џорџ, његова сестра Шарлот, његов отац принц Вилијам и деда принц Чарлс. 

Како је АП пренио, Кејт је ујутро превезена у приватну болницу у центру Лондона, "Сент Мери", а Кенсингтонска палата је тада саопштила да је она у "раној фази порођаја".

Обожаваоци краљевске породице пред болницом су дежурали већ од почетка априла јер је била позната само информација да Кејт треба да роди овог мјесеца.

Наоружали су се реквизитима, од капа, шалова застава, до плаката са њиховим фотографијама, а неки су чак стигли и са маскама Кејт и Вилијама. Насмијани од ува до ува стрпљиво су боравили у својим шаторима и чекали да се беба роди.

За то вријеме, британске кладионице су усијане будући да се Енглези увелико кладе на имена која би Кејт и Вилијам могли да дају својој беби.

Највеће шансе давали су традиционалним именима, па су се на врху листе нашли Елис и Мери. Затим слиједе Елизабет и Викторија. Ако војвода и војвоткиња добију још једног дјечака, процјена кладионице "Вилијам Хил" била је да ће се највјероватније звати Артур, Алберт или Џек. Такође, појавиле су се и спекулације да ће, ако се роди дјевојчица, име понијети по покојној принцези Дајани.

Краљевски пар, који је у браку од 2011. године, већ има двоје дјеце, четворогодишњег принца Џорџа и двије године млађу принцезу Шарлот.

Трудна и Пипа

Сестра војвоткиње Кејт, Пипа Мидлтон, и њен супруг Џејмс Метјуз још нису званично потврдили вијести, али добро обавијештени извори таблоида наводе да је Пипа у другом мјесецу трудноће и да се радује што ће јој се остварити жеља да живи повученим породичним животом окружена дјецом.

Како пише британски "Сан", њихове трудноће су се, макар на кратко, поклопиле. Док Кејт трећи пут ужива у мајчинству, Пипа ће се први пут наћи у улози мајке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана