Holivudska diva u braku je 22 godine i ima četvoro djece

Glas Srpske
Holivudska diva u braku je 22 godine i ima četvoro djece

Holivudska diva Kejt Blančet je australijska glumica i dobitnica mnogih filmskih nagrada, od kojih su najvažnija dva Oskara, tri Zlatna globusa i tri BAFTA nagrade.

Kejt je jedna od najplaćenijih glumica na svijetu, a 2007. i 2018. važila je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi na svijetu.

Svi dobro poznajemo njen talenat i uloge koje je tumačila u brojnim filmskim ostvarenjima, ali privatni život glumica rijetko ističe. Jednom prilikom je rekla da je to zato što i sama ne voli da gleda filmove u kojima su glumci čiji privatni život dobro poznaje, jer joj to skreće pažnju sa talenta i glumačkog umijeća jedne osobe.

Oskara je dobila za uloge u filmu Aviator i Nesrećna Džasmin.

Kejt je udata za scenskog pisca Endrua Aptona. Upoznali su se 1996. godine na setu snimanja jednog TV šoua, a vjenčali su se u decembru naredne godine.

“Nastavili smo da se družimo, a onda smo jedne večeri igrali poker i ne znam kako, ali nekako smo završili ljubeći se. Tri nedjelje kasnije on me zaprosio. To je bio najromantičniji trenutak u mom životu”, rekla je glumica o početku ljubavi sa suprugom.

Par ima četvoro djece, tri sina i jednu usvojenu ćerku.

Prvog sina Dešijela Kejt je rodila 2001, drugog Romana Roberta 2004. i trećeg Ignejšusa Martina dobili su 2008. godine.

2015. godine par je usvojio ćeku Editu Vivijan Patrisiju, a Kejt je rekla kako su od rođenja prvog sina željeli da usvoje dijete.

Kada treba da izađe iz lika i postane opet mama, glumica kaže da joj u tome najviše pomažu njena djeca.

“Potrebno je da djeci dam da jedu, pomognem im sa zadacima i spremim ih uveče za krevet. Oni su moja najjača veza s realnošću.”

Kejt Blančet je nesumnjivo zvijezda, ali ni po čemu tipična: ne trči za samopromocijom, ne puni stranice tabloida skandaloznim ispadima, ne mijenja svaki čas partnere, mrzi selfije, ne oglašava se na Tviteru. Čak i ne živi među filmadžijama na Beverli Hilsu, nego je za trajnu adresu prvo odabrala Englesku, i to priobalni gradić Brajton, zatim se s porodicom preselila u rodnu Australiju, gdje je kupila kuću u Sidneju kako bi djecu podizala daleko od razmaženog filmskog svijeta, a nedavno opet porodičnu bazu preselila u Veliku Britaniju, u idilično mjestašce u Saseksu.

Ipak, stvari nisu uvijek bile idilične za nju. Kaže da je odrastala u porodici u kojoj nije bilo raskoši.

“Odrastala sam u besparici. Moja porodica je dobro znala šta znači onaj panični strah koji osjetite kada nemate novca i ne znate da li će ga biti.”

O estetskim operacijama nikada nije ni razmišljala jer kaže da niko ne može da predvidi kakve će biti dugoročne posljedice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana