Голф водитељке Маријане Мићић грешком дигнут у ваздух

Blic.rs
Голф водитељке Маријане Мићић грешком дигнут у ваздух

БЕОГРАД - Истрага о експлозији аутомобила Небојше Мићића (63), оца водитељке Маријане Мићић, која се догодила прекјуче у Улици војводе Степе, за сада показује да он није био "мета".

Према сазнањима Блица, у питању је грешка нападача, а мета је био локални криминалац који вози готово исти аутомобил као Мићић.

Подсјетимо, Небојша Мићић повријеђен је у уторак око 13.30 сати у Улици војводе Степе, у близини броја 414, када је дошло до експлозије и пожара на аутомобилу "голф 4". У том тренутку Мићић се налазио сам у колима.

"Пластична експлозивна направа била је постављена на сувозачевом месту, па је Мићић због тога прошао само са лакшим повредама. Мићић је задобио повреду десне руке и десног уха, тачније бубне опне, јер је са те његове стране експлодирала направа", каже извор из истраге.

Како пише лист "Вечерње новости", испод аутомобила био је постављен експлозив Ц4 који има велику разорну моћ. Тиме је јасно да је нападач планирао жртву да убије, а не опомене.

Детонација је, према ријечима комшија, била јака.

"Мислила сам да је судар, али сам видела да куља дим и човека који улази у санитет Хитне помоћи. Видела сам да је повређен и да је у шоку", рекла је станарка улице.

Мићић је са крвавим ухом и опрљеним одијелом, према ријечима свједока експлозије, ушао у санитет Хитне помоћи која га је одвезла у Ургентни центар гдје су му превијене рука и ухо. Са Мићићем су у болници били и водитељка и његов син Милан док су му љекари указивали помоћ.

Како сазнаје, полицији су изјаве дали и Небојша Мићић и његова кћерка, водитељка "Пинка" Маријана Мићић. Како се сазнаје, Мићић је инспекторима рекао "да није добијао никакве пријетње и да не зна шта је мотив напада".

Маријана Мићић негирала је прве информације да је аутомобил у њеном власништву, рекавши да "није њен и да се не води на њу већ седам година". Да овај "голф 4" возе њен отац и рођени брат потврдиле су комшије породице Мићић у Јајинцима.

"Маријанин брат и отац возе тај аутомобил већ неких шест година. Маријана не живи са њима, али дође да види породицу барем једном недељно. Знам ову породицу више од 25 година и мислим да је у питању грешка, то и они мисле", каже први комшија Мићића.

Како додаје, Небојшу је видио у уторак увече када се вратио кући из Ургентног центра. Мићић је тада пуштен на кућно лијечење. Како се сазнаје, он је јуче отишао на преглед у Ургентни центар.

Власник стаклорезачке радње

Како сазнаје Блиц, породица Мићић има стаклорезачку радњу у Кумодрашкој улици у Београду. Фирму воде Небојша Мићић и његов син. Њихова радња јуче је била отворена, међутим, никога од породице нисмо тамо затекли. Њихови запослени нису жељели да коментаришу догађај који се догодио њиховом газди. Ипак, комшије који живе у близини радње о Мићићима имају само ријечи хвале.

"Неша је стаклорезац, цела породица је коректна и на месту, вредна и бави се породичним бизнисом",  рекао је један од комшија у Кумодрашкој улици.

Како додаје, Мићиће зна као вриједне и радне људе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана