Darku Kostiću produžen pritvor za još 30 dana

Darku Kostiću produžen pritvor za još 30 dana 20.07.2018 19:18 | Glas Srpske

Beograd - Treći osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću.

On je osumnjičen za polno uznemiravanje maloljetnika l.J. (15) koji ga je i prijavio za to krivično djelo, ali i još jednog punoljetnog mladića B.Š. (22).

"Rješenjem dežurnog sudije za prethodni postupak danas je okrivljenom produžen pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke", precizirao je portparol suda Igor Veličković za Tanjug.

Kostić je uhpašen 22. juna i od tada se nalazi u pritvoru.

Protiv Kostića je u toku istraga koju vodi Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu povodom sumnje da je izvršio krivična djela polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Slučaj maloljetnika i punoljetnog mladića nisu povezani. Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloljetnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao.

Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše.

I drugi mladić B.Š. je prema pisanju tabloida svjedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica