Борден: “Клинтон је силоватељ, Вајнстину желим пребијање до смрти”

Агенције
Борден: “Клинтон је силоватељ, Вајнстину желим пребијање до смрти”

Славни кувар и гастро путописац Ентони Борден, који је прошлог мјесеца извршио самоубиство у хотелској соби у Француској, свој посљедњи интервју дао је новинарки Марији Бастиљос за њен недавно покренут магазин Попула.

Борден је у интервјуу говорио о оптуженом холивудском продуценту, који је између осталог, сексуално узнемиравао његову дјевојку, дотакао се и Клинтонових, као и политике Доналда Трампа.


Бастиљосова је са њим разговарала у фебруару, у његовом омиљеном “Ајриш пабу” у Њујорку. Том приликом, чувени кувар и један од најгласнијих мушкараца који пружају подршку покрету “МеТоо, назвао је бившег америчког предсједника Била Клинтона “се*оњом и силоватељем”. Он је истакао да су Бил и Хилари Клинтон “пљунули у лице” свим женама које су изашле у јавност са оптужбама на рачун холивудског продуцента Харвија Вајнстина.

“Он је веома шармантан човјек, ј**ено је невјероватан. Хилари такође. Када си у соби са њом, ти мислиш како је фина и забавна. Међутим, сраман је начин на који су они унизили и дискредитовали све жене које су изнијеле истину”, рекао је тада.

Борден, који се забављао са италијанском глумицом Асијом Аргенто, једном од првих које су оптужиле Вајнстина за сексуално злостављање, додао је да га је нарочито погодила реакција Клинтонове поводом ових догађаја. Наиме, Хилари Клинтон је само изјавила да је ужаснута и да не зна шта се дешава иза затворених врата.

Ту њену изјаву, Борден је оцијенио као неприхватљиву из разлога што се Клинтонова својим присталицама (међу којима је и он сам био) представљала као борац за права жена. Ипак, кувар је навео да је у питању друга ствар - Вајнстин је био један од финансијера Клинтонове од како се 1999. године кандидовала за јавну функцију.

Ентони Борден је, у свом посљедњем интервјуу, изјавио и да Харвију Вајнстину у затвору жели пребијање до смрти. Поред тога, као борац за женска права, описао је и како замишља Вајнстинову смрт.

“Он је у купатилу. Изненада добија мождани удар, у отвореном бадемантилу строваљује се у каду. Посљедње свијесне тренутке проводи тражећи по контактима кога може да позове и ко ће му се заиста јавити на телефон”, рекао је Борден.

Чувени кувар се дотакао и актуелне политике, оспоравајући компетентност Доналда Трампа, за кога је истакао да нема представу о томе како функционише власт у Америци.

“То, отприлике, изгледа овако: 'Ма у реду је. Објасниће ми то Џаред касније. Да ли то Џаред чупа обрве? Ово нису природне обрве'“, ироничан је био Борден.

Ентони Борден се првенствено прославио као кувар, а потом је постао писац и телевизијска звијезда. Кроз своје емисије помагао је публици да размишља о храни и путовањима на другачији начин.

Залагао се за људе на маргини и водио кампање за сигурније услове рада својих колега.

Шездесетједногодишњи Ентони Борден пронађен је мртав 8. јуна у хотелској соби у Кајзерсбергу у Француској, гдје је снимао нову епизоду своје познате серије “Parts Unknown”, са својим блиским пријатеље Ерик Рипером који је и пронашао његово беживотно тијело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана