Узнемирујуће предвиђање Нострадамуса за 2018. годину

express.hr
Узнемирујуће предвиђање Нострадамуса за 2018. годину

Француски љекар и пророк - Нострадамус, навукао је на леђа многе скептике, али не можемо игнорисати да су се неке од његових идеја током времена показале истинитима.

Његова прва књига - „Пророчанства“ - објављена је 1555. године, а и данас се продаје, иако не иде лоше ни продаја књига „Нострадамус за незналице“. „Пророчанства“ су писана у стиховима, а сваки катрен предвиђа неки догађај из будућности. Иако логичким размишљањем можемо закључити да се његова предвиђања могу односити на било које догађаје, а нека су изненађујуће близу стварности.

Најстрашније предвиђање за 2018. годину

За сљедећу годину славни пророк је изнио нека врло узнемирујућа превиђања, а најстрашније је свакако оно о избијању Трећег свјетског рата. 

„Рат ће почети између двије велике свјетске силе и трајаће 27 година. Тренутак великог насиља ће се поклопити са појавом комете на небу. Нуклеарни тероризам и природне катастрофе ће уништити нашу планету док се гигантска планета не приближи Земљи“, стоји у Нострадамусовом предвиђању.

Ово предвиђање тумачи се као визија избијања Свјетског рата између Русије и САД-а, сваког са својим савезницима.

Сви смо потпуно свјесни катастрофа и рушевина које су потреси изазвали у Кини, на Хаитију, у Италији и, наравно, Јапану, остављајући на хиљаде људи беспомоћним и бескућницима. Нострадамус је говорио о масивном потресу који ће погодити Земљу. 

Међутим, оно што Американце брине по питању тог потреса је најава да он неће погодити далеки источни дио свијета као раније, већ западни свијет, посебно западни дио Сједињених Држава. Његова снага ће се осјетити у земљама широм свијета.

Нови економски крах и ерупција Везува

Међу другим предвиђањима Нострадамус је у 2018. години најавио и економску репресију. Наравно, природне катастрофе и ратови утичу на економију и политику. Дакле, 2018. година је свједок масовног економског колапса који води до неколико смрти бизнисмена, јер „богати умиру много пута“, каже Нострадамусово предвиђање.

Нострадамус је предвидио масивну вулканску ерупцију 2018. гедине италијанског Везува за којег каже да ће „уништавати Земљу сваких пет минута“, узимајући између 6.000 и 16.000 живота. 

До сада погодио

Смрт Хенрика II

Француски краљ Хенрик II тешко је рањен на прослави, у витешком двобоју, а преминуо је 10 дана касније. Као што је предвидио Нострадамус, погинуо је од млађе руке која је пробила његов штит с ознаком лава.

Велики лондонски пожар

Мали пожар који је започео 2. септембра 1666. године у пекари у Лондону, прерастао је у тродневну ватру која је захватила читав град.

Француска револуција 1789. године

Французи су одлучили да им је доста живота под „аристократском чизмом“, па су освојили злогласну тврђаву Бастиље, срушили краљевску породицу и основали једну од првих демократских република у  тадашњој Европи.

Наполеонова освајања

Нострадамус је помоћу анаграма предвидио Наполеонова заузимања француских градова, те затварање двојице папа.

Владавина шпанског краља Филипа II

Као што је и предвиђено, за вријеме владавине овог католичког краља Шпанија је згртала невиђено богатство, али након 31 године, прекинут је савез с Енглеском, кад је смакнута католичка краљица Шкотске. Након тога је Филип започео борбу са младим француским протестантским краљем Хенриком IV, што је исто предвидио Нострадамус.

Открића Луја Пастера

Француски хемичар и микробиолог је открио да развој микроорганизама узрокује ферментацију, те да се бактерије не појављују спонтано, као што се дотад сматрало. 

Хитлеров терор у Европи

Нострадамус је на два мјеста предвидио да ће из западне Европе доћи дијете сиромашних родитеља које ће завести масе својим говорима, те ће Нијемци само стајати и гледати док ће то одрасло чудовиште завладати Европом.

Вођство Шарла де Гола

Овај функционер, као што је Нострадамус предвидио, један је од најпознатијих француских предсједника и државника који се, као што је и записано, издигао као први предсједник Пете Републике.

Нуклеарна бомба

Поносна нација је заиста сравњена са земљом кад су у августу 1945. године Американци бацили двије нуклеарне бомбе на Хирошиму и Нагасаки, што је трагично обиљежило крај Другог свјетског рата, као што је и било записано.

Атентат на Кенедија

Као што је Нострадамус предвидио, велики човјек је „пао“ 1963. године, с тим да је заиста главни осумњичени за убиство  - Ли Харви Освалд - умро прије почетка суђења, с тим да је пророк мисао завршио ријечима да прави кривац никад неће бити откривен, пише Индепендент.

Напад на СТЦ

Нострадамус је писао да ће небо горјети и да ће ватра заузети велики нови град, при чему ће хладнокрвни људи узроковати много крви и смрти. Нико није био поштеђен, баш као што је написао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана