Ретроградни Марс у Водолији: Период ризика, али и примамљивих понуда

B92
Ретроградни Марс у Водолији: Период ризика, али и примамљивих понуда

У периоду када је Марс кренуо ретроградним ходом са деветог степена Водолије, водите рачуна о својим изјавама ако сте познати у јавности како се не бисте нашли на мети таблоида или у центру скандала

МАРС, планета иницијативе, енергије и сексуалности, током већег дијела године "шетаће" се између Јарца и Водолије, знакова амбиције и више силе и иностранства у којима је његов утицај наглашен.

Због тога ће каријера и сарадња са странцима бити у првом плану, а пошто Јарац такође симболизује прошлост, а Водолија друштвени живот и медије, многи ће се наћи на мети таблоида или у центру неког скандала, због догађаја који ће поново испливати на површину. Томе доприноси и опозиција између ретроградног Марса и Меркура (комуникација) у Лаву, због чега би до 11. јула требало да поведете рачуна о својим изјавама, понашању и поступцима, нарочито ако сте под лупом јавности, због занимања или природе посла којим се бавите.

Чувајте се Близанаца који умију да буду слаткоријечиви али и манипулативни, Дјевица које могу да вас надмудре својом логичким закључцима и сналажљивошћу, Овнова чији је праг толеранције прилично низак, као и Шкорпија и Јарчева који вербално могу да вас дотуку и поставе на своје мјесто, уколико вам буде пало на памет да их провоцирате.

Марс, планета акције, недавно је кренула ретроградним ходом са деветог степена (иностранство) знака Водолије (контакти са странцима, виша сила, промјене, изненађења) у коме ће остати до 27. августа, када поново креће директним ходом са 28. степена Јарца (степен на ком је Марсов утицај најјачи, што значи много рада, професионалног доказивања али и исцрпљивања).

Због привидног хода уназад, али и напетог аспекта који Марс образује са Ураном у Бику, до 8. октобра многи ће бити под великом тензијом и притиском што ће се првенствено рефлектовати на пословном плану.

Пошто снага Марса, чак и када је у ретроградном ходу, највише долази до изражаја у Овну, Шкорпији и Јарцу, представници ових знакова највише ће бити под његовим утицајем, због чега неће моћи да дигну главу од посла. Много тога што нису урадили у претходном периоду, мораће да доврше, јер дугови из прошлости стижу на наплату, а неке старе контакте да обнове или да јасно дефинишу шта им у односу са тим особама одговара или не.

Осим Овнова, Шкорпија и Јарчева, и Бикови, Лавови и Водолије могу се наћи пред великим изазовима у виду примамљивих професионалних понуда али и ризичних пословних подухвата, на шта ће доста утицати и квадрат који ретроградни Марс образује са ретроградним Јупитером у Шкорпији, симболу новца и моћи. Зато, прије него што се упустите у ризичне финансијске трансакције, добро размислите и посавјетујте се са мудријима и искуснијима од себе.

Ретроградни Марс у Водолији, који се у астрологији назива људским знаком, па још у напетом аспекту са Ураном упозорава на опасност од повреда, напада, атентата, експлозија, ватреног оружја, као и елементарних непогода и природних катастрофа. Наравно, то не значи да сваког дана вреба опасност, али ипак је паметније избјегавати ситуације које могу да буду окидач за овај изазован аспект.

Аспект који се зове Т-квадрат, у ствари три квадрата између ретроградног Марса у Водолији, Урана у Бику и ретроградног Јупитера у Шкорпији, такође, упозорава на повећану опасност од насиља у породици и злостављања жена и дјеце (опозиција између Марса и ослабљеног Меркура у Лаву који симболизује дјецу). Будући да Марс симболизује сукобе, повреде и агресивност, а Водолија главу, централни нервни систем, поткољенице и ножне чланке, аналогија је прилично јасна: требало би се чувати повреда, нарочито ако се професионално бавите спортом, кошарком, фудбалом. Ако вам се нека планета налази у првој декади Водолије преко које ће Марс лагано одмицати ретроградним ходом ка Јарцу, до 13. августа, обратите више пажње на здравље, чувајте главу и ноге од повреда, било да се бавите спортом или не.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана