Хороскопски знаци као мајке: Дјевице превише брижне, Водолије креативне, Бикови...

Агенције
Хороскопски знаци као мајке: Дјевице превише брижне, Водолије креативне, Бикови...

Звијезде кажу да постоје одређене правилности у томе каква ће мајка која жена бити у односу на то ком хороскопском знаку припада.

Пронађите себе.

Ован

Предности: снажна, самосвесна, неустрашива Слабости: превише такмичарски настројена, разјарена, опсесивна, ташта Мама Ован је права ратница, па свему у животу приступа као да креће у битку. Мајчинство није за слабиће, а ви то никада и нећете бити. Увијек се снађете, с вјером у себе, а једини шок може бити тај што сада једно мало биће у потпуности зависи од вас. Иначе увијек прво мислите на себе, па је зато потребно мало прилагођавања јер беба је сад ту. Ипак, колико год обожавали своје мезимче, ви ћете сами себи увијек бити на првом мјесту јер сте вас двоје ипак две различите особе. А тај став и није тако лош, поготово за касније васпитање.

Бик

Предности: рационална, вриједна Слабости: материјалиста, често мијења расположење, сујетна. Мама Бик је створена и за посао и за уживање. Прво се побринете да је све океј и онда слиједи забава. Ви сте традиционалиста, али и авантуриста, па можете тако терати дијете да учи и недјељом, али и да му дате да вози мотор са само 12 година. Трудите се да дјецу учите лепом васпитању и манирима, да им увијек будете у фокусу, ауторитет, али и најбољи пријатељ. Све док вас дјеца не обрукају, нема никаквих проблема.

Близанци

Предности: радознала, младалачког духа, креативна, спремна на све

Слабости: недослиједна, контрадикторна, нестрпљива, воли да паметује Можда је стално неизвесно, али никад није досадно са мамом Близанцем. Укућанои се увијек питају шта вам је на памети и све је могуће са вама. Тако се можете одлучити да је на примјер одлазак на брод савршена прилика да се баш ту одгаја беба првих мјесеци. Мозак вам увијек ради, па сте ви у ствари најексцентричнија мама од свих у Зодијаку.

Рак

Предности: осјећајна, предана

Слабости: превише заштитнички настројена, промјенљивог расположења, љубоморна, плашљива. Ви сте права мама! То вам је у крви одмалена још када сте бринули о својим луткама као да су бебе. За вас су порођај код куће и дојење дјетета што је дуже могуће права ствар. Породица вам је све на свијету и најчешће градите врло дубоку повезаност са дјецом за цео живот. А материнство вам прија и јер вас отвара ка свијету пошто сте по природи стидљиви. Ипак, понекад умијете да будете сноб, али када једном пустите неког у свој живот, то је заувијек, а нарочито када се остварите као мајка.

Лав

Предности: рођени вођа, креативна, пуна самопоуздања

Слабости: нарцис, превише енергична, краљица драме. Маме Лавице су увијек примећене гдје год да су, а материнству се предају у потпуности. Трудите се да будете увијек ту за своје дијете, да од њега створите ваљаног човјека за примјер који ће чинити велике ствари. Некад ипак имате превелика очекивања од своје дјеце, па их можете преоптеретити. Али када одрасту и постану успјешни доктори, адвокати и умјетници, биће вам захвални. Ништа вам не може стати на пут кад нешто ријешите, а нарочито волите да размазите дјецу дивним поклонима јер она су ваш понос и радост.

Дјевица

Предности: организована, здраворазумски размишља, интелигентна

Слабости: воли да осуђује, много брине, превише анализира Маме Дјевице су спој супротности. Неке маме у родитељству пливају као рибе у води, а неке ипак морају да се прилагоде и снађу. Упркос вашој преоптерећености, јер увијек превише размишљате и све бисте да буде под конац, некад умијете и да се опустите. У томе вам може помоћи пријатељица у знаку Стријелца. Неке маме с доласком дјетета се осјете одмах маторима, а неке дјеца продрмају и освјеже. Пазите да не одете предалеко јер колико год да фантазирате и желите да све буде савршено, праве маме су ипак само жене од крви и меса, са ове планете.

Вага

Предности. стрпљива, поштена

Слабости: недослиједна, сујетна, сноб. Ако се остварите као мајка, наћи ћете онај баланс у животу за којом толико трагате. Тада све добија смисао, а ви добијате прави фокус. У дубини душе ви сте најсрећније када имате за кога да живите, а томе служе дјеца. Уживате у свим чарима које мајчинство носи са собом, да се играте са дјецом и користите сваки трен њиховог одрастања. Имате стрпљења да им објасните зашто је небо плаво и гдје је тачно отишла златна рибица из акваријума пошто је угинула. Понекад пак треба да припазите како не бисте, на примјер, дјецу модирали само како бисте их показали другима. Ипак они нису експонати, а здрава дистанца између родитеља и дјеце није наодмет.

Шкорпија

Предности: снажна, инуитивна

Слабости: превише контроле, параноична, емотивно нестабилна Кад су маме Шкорпије расположене, све је супер, кад нису, сви бјеже од њих, па и дјеца. Веома сте заштитнички настројени према њима и брзо се прилагођавате новој улози мајке. Иако можете бити опаки за остатак свијета, поред дјетета се просто топите. Даћете све од себе да ваше дијете има сигурну будућност, тако да умјете да одвојите новац за њихове студије и прије него што се роде. Живот са мамом Шкорпијом може бити исцрпљујућа партија шаха, али краљица је ипак најјача фигура. А у мајчинству вам је од непроцењиве помоћи ваша интуиција на коју се увијек ослањате.

Стрелац

Предности: авантуриста, мудра, духовита

Слабости: равнодушна, крута, неорганизована Ви живите за тренутак и материнство је права авантура за вас. Мада држите до своје слободе, ово може бити шок за вас. Ви да будете некоме ауторитет? Дјелује немогуће. Зато треба дати предност потребама других и прилагодити се новонасталој ситуацији. Припазите се јер сте брзоплети, а у мајчинству не би требало тако. Зато је ваша спонтаност супер, па сте тако у стању да дјецу само стрпате у кола и кренете било гдје без икаквог плана. Јесте да је слобода ваше средње име, али важно је да укључите и дјецу у скоро све што радите јер они ипак само желе да буду са својом мамом.

Јарац

Предности: организована, цијени традиционалне вредности, дослиједна, стрпљива, промишљена. Слабости: нервозна, превише брине, песимиста, сумњичава Понекад се чини да сте ви више тата него мама или чак оба родитеља у једном. Није да немате зенствену страну, али ред и дисциплина су вам у крви. Држите до тога да дјецу треба научити свему ономе што треба да знају. Желите блискост са њима, али не и да им будете најбоља другарица. Не показујете емоције кроз њежности, већ кроз делање. Ви сте сила која вуче све и све држи на својим плећима како бисте бринули о дјечици. Ипак понекад мало успорите.

Водолија

Предности: дружељубива, ведрог духа, креативна

Слабости: ограничена, отуђена. За вас не важе никаква правила. Најбоље вам је у вашем креативном хаосу и са вама никад није досадно. На живот гледате као на велику авантуру и желите да ваша дјеца осјете све чари тог путовања. „Очекујте неочекивано” је оно што вас најбоје описује. Не везујете се превише, па је повезаност са дјететом крајње зачуђујућа за вас. Често је код вас све топло-хладно, али ипак откривате са мајчинством нов, зачуђујуће лијеп свијет који вас коначно укорењује. Припазите да ипак сачувате своје „ја” и након порођаја. Радите све оно што сте радиле и прије него што сте постале мајке.

Рибе

Предности: предане, брижне, креативне

Слабости: манипулативне, несталне, спиритуалне, осјећајне и мудре. Знате да гледате на себе као на богињу. Али зато сте увијек ту за клинце и увијек спреми на авантуру – непланирано путовање, обиласци... Ипак умијете да будете несталне, понекад и да обрукате дјецу када већ одрасту непримереним поступцима. Пошто мрзите да вам неко диктира кад и шта треба да радите, можете имати проблема са храњењем и успављивањем бебе. Најбоље је тада да имате нечију помоћ. Ваша дјеца ће увијек знати да сте им ви највећа подршка и да бисте све дали за њихову срећу. Биће сигурно мажени и пажени, а за вас безгрешни. Ви сте ту да их размазите. Неке мајке Рибе идеализују своју дјецу и мада уживају у својој слободи биће скоро цијелог живота баш блиске са дјецом. Ви сте мама, најбољи пријатељ, савјетник, а све то чините с невероватном лакоћом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана