Бик је највећа шкртица, Лавови троше на себе, а Водолије не знају да штеде

Агенције
Бик је највећа шкртица, Лавови троше на себе, а Водолије не знају да штеде

Постоји велика разлика између штедљивости, паметног трошења и шкртости.

Лавови ће и задњу пару да потроше на себе, Водолије не знају кад треба да престану да троше и почну да штеде, а Бикови су праве шкртице....

1. Бик

Зависно о коме говорите, Бик може да се опише и као шкртица и као озбиљни штедиша. Кад жели да потроши новац на нешто, проводи пуно времена на истраживање. Испитује предности и недостатке и тражи мишљење прије него што се одлучи да купи нешто. За БИка није ништа чудно да послије куповине жали што је потрошио новац. Без сумње може да се каже да Бик никад и ни због кога неће само тако да потроши новац. Они не воле никоме да дугују. Настаје велики проблем ако не знају тачно гдје је сваки динар потрошен. Без обзира да ли излазите с Биком у биоскоп или само на вечеру, прилично су велике шансе да ће вам предложити да свако плаћа за себе.

2. Дјевица

Дјевица је јако штедљива јер се увијек брине око свега, а новац је једна од њених највећих брига у животу. Не само да у сваком тренутку мора да зна гдје се налази сваки динар, већ мора да има и све рачуне како би у било ком тренутку могла да провјери гдје је потрошила новац. Постоје ситуације које су ван њене контроле, на примјер, ако је изгубила картицу или је нешто погрешно наплаћено, али то не значи да неће да паничи и да се нервира све док се ситуација не ријеши. То значи да ће да држи свог банкара на телефону и провјерава стање рачуна сваких неколико минута, док се проблем не ријеши. И заборавите на “позајмљивање” новца из новчаника Дјевице, ако је прије тога не питате и добијете дозволу за то.

3. Јарац

Јарац има фантастичну самоконтролу, али понекад то зна да оде предалеко. Сматра да је трошење и показивање новца начин на који људи само показују свој статус. Такво понашање му је одбојно.

4. Шкорпија

Постоји много разлога зашто људи не троше пуно новца - треба им да отплате кредит, штеде за образовање или желе да купе нови ауто, али код Шкорпија то није ситуација - они су једноставно шкрти. Позовите га да изађе с вама и он ће вас глатко одбити. Али зашто је Шкорпија тако шкрта? Шкорпија се заправо не брине око новца, већ не жели да троши. Прије ће да закључа свој новац у сеф и да га више никад не види, него да га потроши на свакодневне ствари.

5. Близанци

Близанци су свијесни да новац постоји да би се трошио, али то не значи да с њим не треба мудро баратати. А они су познати као мудри купци који знају кад треба потрошити, а кад да штеде. Али, Близанци имају једну грозну навику, а то је да увијек желе да започну да штеде кад треба да плате неке рачуне или затворе дугове. Онда ће увјеравати другу особу да су већ доста потрошили, да је рачун велик и слично, те ће пробати да се извуку из плаћања цијелог дуга.

6. Рак

Ракови су сумњичави према многим стварима, укључујући и импулсивну куповину. Без обзира колика је свота у питању, Рак ће се понашати као да купује нови ауто. Провјериће све опције, покушаће да добију попуст, и на крају ће се запитати да ли је то што купује стварно нешто што му треба. Ракови се брину и да их други не виде као некога ко троши новац на глупости, али се и плаше да не постану синоним за лоше управљање новцем. А ако му се икад догодило да је купио нешто и на крају испао преварен, будите сигурни да се то више никад неће догодити.

7. Ован

Ован није шкрт, него је штедљив. Није му проблем да потроши новац, али прије него што то уради добро ће да промисли. Увијек ће да се почасти и купи лијепи поклон, али вјерује да куповина мора да буде свјесна, а не импулсивна. Он тачно зна како изгледа кад потрошиш новац на нешто што ти не треба и касније жалиш, па ће зато сваку куповину добро да испланира. Ако зна да ће у петак да изађе с пријатељима, онда ће одустати од наручивања хране вече прије и радије ће нешто сам да скува, како би био сигуран да ће имати довољно новца за вече с пријатељима.

8. Водолија

Водолије воле да се забављају и притом троше новац, али су итекако свјесни новаца који су потрошили. Водолија је свјесна својих порива, па кад угледа пар патика који јој се веома свиђа, свјесна је да троши новац како би угодила себи, а не јер јој је то потребно. Водолија зна и кад је вријеме да престане да троши новац, поготово кад штеди за нешто одређено.

9. Вага

Вага је јако неодлучна кад треба да потроши новац. На примјер, ако не може да се одлучити између пржених крилаца и дуплог чизбургера, наручиће и једно и друго. Циљ је да добије оно што жели и уз то да се добро забави, што је смртоносна комбинација кад је у питању новац. Иако знају да штеде, пазиће на сваки динар да отплате кредит или дуг. У било којој другој ситуацији Вага ће бити опуштена и трошити на што год пожели.

10. Рибе

Рибе воле да троше новац јер на тај начин упознају нове људе. Свјесне су да ако почасте некога да ће их тај памтити по његовој дарежљивости. Али Рибе не троше новац јер сматрају да ће због тога бити популаране или пожељане. Рибе воле да виде срећне људе око себе. Такође, Рибе су фантастични купци поклона за рођендане и годишњице. Јако су интуитивне и свјесне онога што треба њиховој породици или пријатељима за поклон и увијек ће погодити праву ствар.

11. Стрелац

Кад се Стрелци забављају, онда то раде као милионери. А то не значи само излазак с пријатељима у суботу увече, то подразумијева велику авантуру, одлазак на концерт у другу земљу или тродневни викенд у хотелу с три звјездице. Стога, кад дође вријеме планирања тих фантастичних излета или путовања, Стрелцу је новац посљедњи на памети. Стрелчевима пуно више вриједе фантастичне успомене, него било какав новац на рачуну. Забавни су и воле да се забављају, тако да ће се сви који их окружују добро провести.

12. Лав

Не постоји нико екстравагантнији од Лава. Он воли да троши новац на себе и на своје пријатеље, било да је у питању педикир или нова фризура, одјећа или било која ствар која му запне за око. Лав је и велики љубитељ друштвених медија па ће користити сваку прилику да покаже своје скупоцјене дрангулије милионима својих сљедбеника. На другу страну, Лав ће лако упасти у замку дугова. Ако Лав жели да троши новац на себе, пустите га. Бар ужива као нико други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана