Астро прогнозе за јесен 2018

Cosmopolitan.hr
Астро прогнозе за јесен 2018

Због ретроградне Венере многи ће се позабавити сређивањем приватног живота, нарочито Ваге и Шкорпије.

Крај септембра и цио октобар донеће одређене препреке и искушења због квадрата планета из Ваге према Сатурну и Плутону у Јарцу, али како ће Марс све до 15. новембра бити у Водолији (у тригону, добром аспекту с Вагом), људи ће налазити довољно енергије и снаге да се некако снађу, да кормиларе најбоље што знају и да поступају тако да садвладају блокаде и(ли) деструкције пред собом.


Новембар ће бити једноставнији, јаснији и већина ће слиједити неки порив који ће им се наметати самом природом догађаја без превише размишљања. Планете у Шкорпији подупираће дугорочнија предузимања која ће се развијати добро због подршке планета из Јарца.

Ретроградни ход Меркура од 18. новембра до 7. децембра изнедриће понеки застој у комуникацијама, саобраћају, размијени информација или у већ планираним напорима, али то су нормалне фазе у којим тренирамо стрпљење и дослиједност. Будите усресређени на свој циљ и ако треба, причекајте. Одговори ће стићи чим се пут ослободи.

Неки хороскопски знакови тотално су различити по карактерним особинама, а опет се на неки чудан начин неодољиво привлаче. Венера ће ове јесени такође имати једну ретроградну фазу (једину ове године) и то од 6. октобра до 17. новембра по знацима Шкорпије и Ваге. Први дио, кад Венера уђе у Шкорпиона 10.9., покренуће се и отворити многа питања повезана с емоцијама или емотивним животом, а нарочито код Шкорпија. Други дио је ретро ход Венере који креће 6. октобра – то је вријеме кад ће се анализирати могуће опције повезане с постављеним питањима, а то ће трајати све до 17. новембра, и како ће се Венера дијелом вратити и у Вагу, многи односи (као и људи који имају доста од Ваге) биће на искушењима и потребама да се ствари доведу тамо гдје им је место. И коначно, кад Венера крене директно, 17. новембра ствари ће бити зреле, јасне за изналажење правих одговора и примјену рјешења по истим. Венера ће остати у Шкорпији све до 31. децембра. (а од 1. новембра до 2. децембра биће у Ваги).

Због свега ће многи ове јесени ријешавати ствари повезане с приватним животом. И то не сами припадници Шкорпије и Ваге, него добрим дијелом и већина, јер је природа знака Ваге везана уз 7. кућу односа. Значи требало би генерално порадити на развоју истих.

Марс ће ове јесени боравити у Водолији и Риби. До 15. новембра у Водолији повремено ће стварати одређене напетости због квадрата планета у Шкорпији, али већ након 15. новембра све ће постати складније, а сарадње међу људима биће много ефикасније.

Најјачи транзит ове јесени биће прелазак Јупитера из Шкорпије у знак Стријелца који ће се догодити 9. новембра. Донијеће добар ветар у леђа свим идеалистима, искреним вјерницима и свима онима који желе да остваре неки свој сан.

Ипак, како је Нептун у Рибама све вријеме, како јесен буде одмицала, то ће се показати да и у сновима и идеалима треба имати мјеру и да добра доза реализма није на одмет, а која ће ставити под контролу неконтролисано и бујно сањарење и илузије које може донијети квадрат између Јупитера и Нептуна.

Како Сатурн и Плутон остају у Јарцу све вријеме, то ће исти бити онај темељ стабиности и садржајне реалности који ће увијек надопуњавати размахане снове. Уран, који је 16. маја ушао у Бика, ретроградно ће се од 7. новембра вратити у Овна и учинити да се прораде још неке теме повезане с почецима, а које је требало коренито мијењати.

Нешто ново још ће се разрађивати све до прољећа идуће године кад Уран дефинитивно улази у Бика (7. март 2019). Посљедњи дио јесени, децембар мјесец, биће релативно пријатан због позиције Јупитер у Стрелцу, а ту ће се близу затећи и Сунцу блиске планете, као и само Сунце.

Ипак, требало би бити што је више могуће реалан, јер ће Нептун стално наводити на ружичасте погледе или пак лебдење без основа. Сјеверни Мјесечев чвор (који иначе иде обратно од слиједа знакова), а који лоцира помрачења, премјестиће се у знак Рака 17. новембра. Значи да ће фокус тема које нужно захтијевају промјене бити пребачен са младих, креативности, новости, социјале, спорта, сцене и сл. (Лав, Водолија) на теме које се вежу уз подручје Рака и Јарца (дом, отаџбина, патриотизам, породица, заштита, развој каријере, успон, све управљачке структуре, владајући и сл.).

Наиме, у та два знака догађаће се помрачења у идућих годину и по, а она ће у тим секторима доносити (као што и увијек што доносе помрачења) коначан крај неких фаза и сасвим нове почетке, укратко – промјене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана