Astro mršavljenje: Ovan najlakše slabi, Vaga se baš muči sa kilogramima

Glas Srpske
Astro mršavljenje: Ovan najlakše slabi, Vaga se baš muči sa kilogramima

Slatkiši ili slaniši? Vježbaje ili "bušenje kašike"?

 Evo kako koji znak reaguje na hrani i ideju da mora da smrša.

Ovan bez problema skida nakupljene kilograme

Ovan obožava da isprobava nova jela i ne može da odoli začinjenoj hrani. Za njega ne predstavlja problem da smrša, jer ga takmičarski duh tjera da ih što prije skine. Najviše mu odgovaraju sportovi poput tenisa, fudbala, vožnja bicikla i dizanje tegova, gdje može testirati granice izdržljivosti.

Za Bika su najbolji izbor su laganije vježbe

Bik je kao pravi gurman sklon gojenju i jednostavno ne može da odoli dezertima. U dovođenju linije u red odabraće laganije aktivnosti kao što su šetnja, vježbe istezanja i ples, dok intenzivniji trening nije za njega. U vraćanju predpraznične figure pomoći će mu tvrdoglavost koja će ga terati da ostvari željeni cilj, možda ne brzo kao Jarac, ali ipak će skinuti te kilograme.

Blizanci vole da kombinuju različite vježbe

Blizancima je umjesto hrane, zabava na prvom mjestu, ali ni oni nisu imuni na poslastice. U vežbanju im je najvažnije da trening nije dosadan pa će bez imalo muke smršati. Vole da kombinuju različite vježbe i muziku, ali im za dobru formu treba partner. Najbolji izbor su aerobik, zumba i pilates.

Rak obožava šetnje i planinarenje

Iako voli zdravu hranu, Rak jednostavno ne može da odoli šećeru. Upravo zbog toga dogodi mu se koji kilogram viška, ali lako ih skida. Ne voli naporne vežbe kao što je vojnički trening i više mu odgovaraju vježbe istezanja, šetnje i planinarenje koje uravnotežuju i um i tijelo.

Lav suvereno vlada sportskim aktivnostima

Lav je baš kao i Bik strastven po pitanju hrane. Redovno vježba, a čak i ako je dopustio koji kilogram više skinuće ga na pilatesu, jogi ili plesu. Važno mu je samo da svima pokaže koliko dobro vlada sportskom aktivnosti koju je izabrao.

Djevica vježba na otvorenom

Djevica pazi na ishranu zbog čestih probavnih problema koji prate ovaj znak i vježbanje joj je neizostavan dio života. Ona je uvijek u formi - uvijek. Obožava vožnju bicikla, fudbal i bilo kakvu vrstu aktivnosti na otvorenom, zbog čega je u teretani nećete vidjeti.

Vaga ne voli da vježba

Vaga obožava da kuva i uživa u hrani, a vježbanje joj je posljednje na listi najdražih aktivnost zato što se lako umara. Upravo zbog toga muku muči s kilogramima i važno je da nađe motivaciju. Jednostavne polusatne šetnje i opuštajuće vkežbe kao što su pilates i joga, najbolji su izbor za ovaj znak.

Za Škorpiju su borilačke veštine

Škorpija voli snažne ukuse, raznovrsna jela i sklona je preterivanju u alkoholu što izaziva gojenje. U skidanju nakupljenih kilograma pomažu joj intenzivne vkežbe koje hrane njen takmičarski duh. Najbolje će se snaći u borilačkim sportovima i teretani gdke će na vidkelo izaći njena izdržljivost.

Strelac voli da vkežba u prirodi

Strelac je takođe sklon gojenju i baš kao Rak ne može odoljeti šećeru, posebno kolačima. Slabost za slatkišima ukrotiće vkežbe na otvorenom, trčanje, skijanje i vožnja bicikla. Iako više voli trening na svkežem vazduhu, ako nema izbora, odabraće i teretanu pod uslovom da na treningu ima partnera za vježbanje.

Jarac uživa da vježba sam

Najviše uživa da vježba sam, a za njega su najbolji izbor planinarenje, penjanje, vožnja bicikla i džogiranje.

Vodolija skida kilograme ekstremnim sportovima

Problem viška kilograma rješava ekstremnim sportovima i intenzivnim treninzima kao za maratonce. Može je pokolebati samo rutina.

Ribe se plivanjem vraćaju u formu

Ribe su sklone prejedanju. Nisu ljubitelji intenzivnih treninga i najbolje se snalaze u vodi, pa je plivanje odličan izbor za njih. Pomaže i joga, ali i plesanje uz dobru muziku koja povoljno utiče na njihovo psihičko stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana