YouTube на пролеће лансира нову музичку платформу

Агенције
YouTube на пролеће лансира нову музичку платформу

YouTube планира да у марту слиједеће године лансира нову интернет музичку платформу под именом Remix, која би требало да буде комбинација сервиса YouTube Red и Google Play Music.

Remix ће корисницима омогућити слушање музике и гледање видео садржаја. Највећа музичка платформа на свијету на тај начин жели да поједностави збуњујућу серију стриминг производа који су ребрендирани и поново покренути протеклих година.


Лансирање нове музичке платформе зависи од прекида уговора са два од три велика YouTubeова издавача музике, Sony Music Entertainment и Universal Music Group. Трећи велики YouTubeов издавач Warner Music Group наводно је већ потписао уговор под новим условима пословања.

Музичка индустрија годинама критикује YouTube због недовољних исплата уметника и неозбиљног приступа ауторским правима, упркос томе што су снимци са ове музичке платформе међу најпопуларнијим и најгледанијим на цијелом свијету.

Google је покушао да креира музички сервис којим би парирао Appelу и Spotifyју, али није успио да привуче довољан број корисника. YouTube је објавио низ производа, од музичких сервиса Google Play Music и YouTube Music Кеy, до YouTube Reda који је усмерен на видео садржаје.

У међувремену, Spotfy се попео на 140 милиона корисника мjесечно, са 50 милиона претплаћених, док Appleе Music има 30 милиона пратилаца.

Google још никад није објавио број корисника свог музичког сервиса, док је YouTube Red прошле године имао 1,5 милиона пратитеља. Уз ове податке многима није у потпуности јасно како ће се YouTube снаћи на тржишту с новом музичком платформом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана