Промјене на Facebookу већ данас, Закерберг одговара пред Конгресом

Агенција
Промјене на Facebookу већ данас, Закерберг одговара пред Конгресом

Афера са цурењем личних података на Facebookу, посредством фирме Cambridge Analytics, натерала је ту друштвену мрежу да се озбиљније позабави заштитом информација о својим корисницима, а прве промjене долазе већ данас.

Тако ће већина корисника већ од данас на врху свог News Feedа моћи да види све апликације које користе, али и све личне информације које те апликације користе.

Према изјавама технолошког директора Facebookа Мајка Шропфера корисницима ће бити омогућено да много лакше уклањају апликације које више не желе.

"Ове промjене ће, верујемо, квалитетније штити информације наших корисника", рекао је он.

Корисницима Maddengera значајна је и информација да ће Facebook брисати све позиве и поруке старије од годину дана, како би се минимализовала могућност злоупотребе података.

У међувремену, криза проузрокована афером цурења података се наставља. Тако ће оснивач и извршни директор Facebookа Марк Закерберг у уторак први пут одговарати на питања предстваника у америчком Конгресу, који су све критичнији према тој друштвеној мрежи, због чега на Facebook расте притисак за бољом регулацијом тог сектора, преноси 100 посто.

"Саслушање ће бити велика прилика да се расвијетли коришћење приватних података у потрошачке сврхе и да се помогне свим Американцима да боље схвате што се догађа са њиховим личним подацима које објаве на мрежи", наводи се у изјави конгресног Одбора за енергетику и трговину, преноси Хина.

"Цијенимо спремност господина Закерберга да свједочи пред одбором", наводи се у изјави.

Након што је у више наврата признао "грешке" и обећао побољшања, Закерберг је управо најавио нове мјере за борбу против политичких манипулација, што је, како оцијењује АФП, већ "енти" покушај Facebookа да након вишемесечних критика умањи штету нанесену скандалом "Cambridge Analyticsa".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана