Pet najboljih medijskih plejera za Windows

Glas Srpske
Pet najboljih medijskih plejera za Windows

Ne znate koji biste medijski player odabrali među mnogobrojnima koji su u ponudi?

 Evo izbora pet playera za koje vjerujemo da će najbolje odgovarati vašim potrebama i željama.

VLC Media Player

VLC Media Playerje najpopularniji softver za reprodukciju multimedijskih sadržaja na svijetu koji na jednom mjestu nudi praktično sve što bi moglo da vam zatreba, kao i napredne postavke i mogučnosti prilagođavanja, a uz to je i besplatan, piše tportal.hr.

Nedostatak mu je to što je poprilično zahtijevan, pa neće najbolje funkcionisati na starijem hardveru. Ipak, zato će se bez problema nositi sa najpopularnijim video formatima (MP4, AVI, MKV), čitati datoteke s DVD-a, CD-a i USB-a te prenositi video uživo streamingom.

PotPlayer

PotPlayer je južnokorejska besplatna aplikacija koja je, poput VLC-a, namijenjena onima koji traže rešenje za većinu zadataka i problema na jednom mjestu. Ali, za razliku od VLC-a odlično se nosi sa većim datotekama i novijim video formatima, a nudi i više mogućnosti prilagođavanja kao i napredne funkcije kao što su ppreview scena, označavanje bookmarkom, snimanje video klipa... Ujedno manje opterećuje resurse kao što je to slučaj sa VLC-om. Dostupna je samo za operativni sisitem Windows.

Media Player Classic

Media Player Classic je veteran među aplikacijama za reprodukciju medijskih sadržaja. Brz je, ne opterećuje prekomjerno kompjuterske resurse i nudi napredne funkcije poput preuzimanja podnaslova i integraciju sa servisom Skype.

Još od 2003. godine omiljena je alternativa Windows Media Playeru. Od 2006. razvija se u dva različita smera: Home Cinema (MPC-HC) i Black Edition (MPC-BE). Home Cinema bolji je izbor za svakodnevne, manje zahtijevne korisnike. Lagan je, podržava najnovije video standarde i formate. Black Edition je nadograđeno izdanje za zahtijevne korisnike, s više funkcija, poboljšanja i nadogradnji, ali i komplikovanije za korišćenje.

ACG Player

Veoma je lagan, vrlo jednostavnog korisničkog interfacea, s podrškom za upravljanje gestikulacijom i popisima za reprodukciju, rad u više prozora, streaming uživo, promjenu prikaza podnaslova... Ima i još lakše izdanje Ax-Lite Vide Player, koje je još brže, iako nema neke funkcije koje puno izdanje nudi.

MVP

MVP umjesto tradicionalnog korisničkog interfacea nudi minimalističke kontrole za upravljanje, uglavnom prilagođene za korišćenje kompjuterskog miša iako je izvrsno prilagođen i radu na ekranima osjetljivim na dodir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana