Obračun Instagrama sa lažnim profilima

Agencije
Obračun Instagrama sa lažnim profilima

Brojni korisnici Instagrama iznenadili su se kada su vidjeli da je broj njihovih pratilaca značajno smanjen, a pao je i broj pregleda videa, slika i priča.

Da li je Instagram ponovno počeo sa “čišćenjem” društvene mreže i brisanjem gomile lažnih profila? Iz ove kompanije trenutno nema nikakvih zvaničnih informacija, ali prema reakcijama korisnika koji se na društvenim mrežama žale kako im je preko noći nestao veliki broj pratilaca, čini se da je zaista ponovo reč o obračunu s lažnim profilima.

Dio korisnika tako je ostao bez stotinu i hiljada pratilaca za kratko vrijeme, a prema informacijama objavljenim na stranici express.co.uk, neke poznate osobe navodno su ostale bez miliona pratilaca.

Osim smanjenog broja osoba koje ih prate na Instagramu, korisnici se žale i na smanjeni broj pregleda fotografija, videozapisa i priča, a više ne dobijaju ni veliki broj zahteva za prijateljstvo i poruka kao ranije.

Instagram je i ranije znao za kratko vrijeme da izbriše veliki broj profila pa su na blogu krajem prošle godine objavili kako preduzimaju brojne korake kojima žele da ograniče aktivnosti lažnih profila, da su razvili alate bazirane na mašinskom učenju koji im pomažu u identifikaciji takvih profila i njihovom brisanju sa mreže.

Broj pratilaca veoma je važan velikom broju korisnika Instagrama, pogotovo influenserima koji sarađuju s brendovima i čija zarada velikim dijelom zavisi od broja ljudi koji ih prate na toj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana