Обрачун Инстаграма са лажним профилима

Агенције
Обрачун Инстаграма са лажним профилима

Бројни корисници Инстаграма изненадили су се када су видjели да је број њихових пратилаца значајно смањен, а пао је и број прегледа видеа, слика и прича.

Да ли је Инстаграм поновно почео са “чишћењем” друштвене мреже и брисањем гомиле лажних профила? Из ове компаније тренутно нема никаквих званичних информација, али према реакцијама корисника који се на друштвеним мрежама жале како им је преко ноћи нестао велики број пратилаца, чини се да је заиста поново реч о обрачуну с лажним профилима.

Дио корисника тако је остао без стотину и хиљада пратилаца за кратко вријеме, а према информацијама објављеним на страници express.co.uk, неке познате особе наводно су остале без милиона пратилаца.

Осим смањеног броја особа које их прате на Инстаграму, корисници се жале и на смањени број прегледа фотографија, видеозаписа и прича, а више не добијају ни велики број захтева за пријатељство и порука као раније.

Инстаграм је и раније знао за кратко вријеме да избрише велики број профила па су на блогу крајем прошле године објавили како предузимају бројне кораке којима желе да ограниче активности лажних профила, да су развили алате базиране на машинском учењу који им помажу у идентификацији таквих профила и њиховом брисању са мреже.

Број пратилаца веома је важан великом броју корисника Инстаграма, поготово инфлуенсерима који сарађују с брендовима и чија зарада великим дијелом зависи од броја људи који их прате на тој мрежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана