Инстаграм ће можда ускоро сакривати број лајкова

Танјуг
Инстаграм ће можда ускоро сакривати број лајкова

Све више се чини да је разлог зашто људи уопште постављају било шта на друштвене мреже ових дана управо због лајкова.

То је у ствари начин да добију потврду од других, и гдје се популарност оцијењује према броју лајкова које је одређени пост добио. Међутим, у помало контроверзном потезу, чини се да Инстаграм тестира промјену у свом корисничком интерфејсу, гдје ће се лајкови сакрити од ваше публике, пише PC Press.

Ово је открила Џен Манхун Њонг, која је на свом Твитер налогу поделијила да постоји могућност да у будућности нико осим вас неће знати колико вам пост има лајкова. Умјесто тога, оно што ће у том случају јавност моћи види да је ваш пост био лајкован без спомињања конкретног броја. Као што смо рекли, то је прилично контроверзна одлука, јер се велики број инфлуенсера на друштвеним мрежама ослања управо на број лајкова како би показали колико су популарни и како могу да контролишу цијене којим наплаћују адверторијале и слично. Међутим, Инстаграм има занимљиву тачку гледишта која гласи: „Желимо да се ваши пратиоци фокусирају на оно што дијелите, а не на то колико ваш паст генерише лајкова.“

Нејасно је да ли планови Инстаграм-а везани за ову промјену могу да буду реални или их само тестирају и прикупљају повратне информације од корисника, али као што смо рекли, то ће дефинитивно уздрмати свет Инстаграм инфлуенсера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана