Епл се извинио због намјерног успоравања телефона

Срна
Епл се извинио због намјерног успоравања телефона

Вашингтон - "Епл" се извинио корисницима поводом критика којима је изложен након што је признао да је софтверским путем успоравао поједине старије моделе "ајфона".

Компанија је саопштила да ће замијенити батерије старијих апарата по нижој цијени и да ће сљедеће године објавити софтвер који ће омогућити корисницима да прате здравље батерија својих телефона.

Поједини корисници одавно су сумњали да "Епл" успорава старије моделе "ајфона" и да на тај начин подстиче куповину нових апарата, пренио је Би-Би-Си.

"Епл" је признао да је успорио поједине моделе са старијим батеријама, уз објашњење да је желио да "продужи живот" тих уређаја.

Компанија је саопштила да ће смањити цијену замјене батерија апарата којима је истекла гаранција са 79 долара на 29 долара за власнике "ајфона 6" или старијих модела.

Америчка фирма наводи да је уважила примједбе корисника и да поштује њихову лојалност, те да жели да поново стекне повјерење сваког ко је посумњао у намјере "Епла".

У Америци је подигнуто осам одвојених тужби против "Епла" поводом овог питања, а правни поступци покренути су и у Израелу и Француској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана