Планира да се лансира у небо како би доказао да је Земља равна

Агенције
Планира да се лансира у небо како би доказао да је Земља равна

Човјек који вјерује да је Земља равна плоча планира да лансира себе 550 метара у калифорнијско небо изнад пустиње Мохаве, како би (дјелимично) потврдио истинитост своје теорије.

Шездесетједногодишњи возач лимузина Мајк Хјуџс, направио је ракету у коју је уложио 20 хиљада долара и која ће га лансирати у небо брзином од 800км/ч, тачније 1,6 километара до града Амбој, одакле ће се на Земљу спустити падобраном.


Пројекат је спонзорисала група која се бави прибављањем доказа да је Земља равна. Нажалост, Мајково лансирање није довољно високо да би могао да прибави и фото-доказе да је Земља заиста равна, али то је оно што планирају свакако да ураде у будућности.

Стога, он и поменута организација планирају да изграде „rockoon“ – ракету која ће бити лансирана тек пошто достигне одређену висину у балону и која ће га одвести на 109 километара висине.

Иначе, Мајк одбија да вjерује у научне доказе и истинитост о Земљином правом облику.

„Не вjерујем у науку. Разумијем се у аеродинамику и начин на који се ствари крећу кроз ваздух. Али, то није наука то је обична формула. Нема разлике између науке и научне-фантастике“, рекао је он за „АП“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана