Чудо природе: Троока змија пронађена на аустралијском тлу, назвали је Монти питон

Агенције
Чудо природе: Троока змија пронађена на аустралијском тлу, назвали је Монти питон

Научници објаснили: Сва три ока су нормално функционисала.

Рендгенски снимак змијине главе открио је да се не ради о двије лобање спојене у развоју, већ да је у питању једна лобања са додатном очном шупљином, објавиле су власти.

Змија с три ока, названа Монти питон, пронађена је у граду Хампти Ду на Сјеверној Територији, на аустралијском континенту, преноси “аbc.net.au”.

Необични дијамантни питон дуг око 40 центиметара откривен је на ауто-путу Арнхем. Имао је деформисану лобању и три функционална ока, од којих једно на средини главе.

Имао је потешкоћа с гутањем од тренутка кад су га ренџери пронашли и угинуо је прошле недјеље, објавили су из управе за паркове и природу Сјеверне Територије.

Змија је била млада и пронађена је четртдесетак километара јужно од главног града Дарвина.

“Рендгенски снимак змијине главе открио је да се не ради о двије лобање спојене у развоју, већ о једној, с додатном очном шупљином”, објавиле су власти.

Научници су углавном сагласни да се око највјероватније развило у раној ембрионалној фази и да није посљедица утицаја средине.

"Треће је око готово сигурно природна појава, јер су деформитети на рептилима релативно чести”, наводи се у саопштењу.

Управа је први пут поставила слику змије на своју страницу на Фејсбуку ове недјеље, уз текст: “Троока змија упозорава: Суша стиже”, очигледно алудирајући на телевизијску серију “Игра престола”, трооког гаврана и текст “Зима стиже”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана