Бањалучанин направио свој Ферари

avaz.ba
Бањалучанин направио свој Ферари

Александар Ђокић из Бањалуке предаје менаџмент. Тренирао је фудбал, рукомет, бокс, трчање, стрељаштво, карате, кунг фу. Више година је провео у Индији. Купао се у Гангу. У стану има двије оригиналне јапанске катане. Свира клавијатуре. И недавно је направио свој Ферари.

“Сви праве аутомобиле који иду брзо, али нико не води рачуна о вањском изгледу. Хтио сам направити брза кола која ће бити и лијепа. Узео сам предње фарове од Пежоа, задње од Ланчије. Морао сам дизајнирати остатак каросерије да бих све то уклопио, каже Ђокић за „Аваз”.

Сам је, каже, дизајнирао бранике и усиснике за задњи мотор. Моторе је узео од Опел Калибре, јер се показао као добар за прераде. Његов “Ферари” још није тестиран на аутопуту, али ће се ускоро и то десити.

“Ти мотори фабрички имају 205 коња, али сам ставио веће турбине и чекам љепше вријеме. Вјероватно ћу извући 500 коња из оба мотора. Сам рад на аутомобилу није трајао дуго, али је потрага за мајсторима била неподношљива, јер нико не жели то да ради”, казао је Ђокић.

Проучавао религије

Он додаје да је одувијек имао вишка енергије и различита интересовања. Због тога је тренирао многе спортове и, на крају, девет пута био и у Индији, која га је, како каже, опчинила.

“У Индију сам први пут отишао 1991. године. Проучавао сам све религије тада. На телевизији сам гледао репортаже о Индији и пожелио сам да видим како то изгледа уживо”, прича Ђокић.

 Комшијама цијепао дрва 

“У младости сам имао много енергије. Стално сам цијепао комшијама дрва, нисам знао шта ћу од снаге. На Велебиту, на минус 20, спавао сам 15 дана на камену. Бура је дувала толико да нисмо могли подићи шатор. И тако двадесетак година. Смирио сам се тек око четрдесете године”, истакао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана