Због карикатуре бијесне Серене, претили му смрћу: Свијет је полудио!

Агенције
Због карикатуре бијесне Серене, претили му смрћу: Свијет је полудио!

Аустралијски карикатуриста Марк Најт био је предмет критика и чак је добио пријетње смрћу јер је нацртао карикатуру Серене Вилијамс како бјесни у финалу УС опена.

Млађа Вилијамсова је направила скандал у финалу јер је судију Карлоса Рамоса назвала лоповом, пошто ју је опоменуо за коучинг, па одузео прво поен, па гем.

На Најтовом цртежу Серена скаче по рекету, на бетону стадиона “Артур Еш”, док главни судија Рамос каже њеној противници Наоми Осаки “Можеш ли, молим те, да је пустиш да побједи?”

“Нацртао сам овај цртеж вече послије финала, пошто сам видио изливе најбоље тенисерке на свијету и мислио сам да је то интересантно. Карикатура је о Серенином лошем понашању, а не о раси. Свет је једноставно полудио”, рекао је Најт за свој матични Хералд Сан.

Након цртежа је услиједила “лавина” негативних коментара на рачун карикатуристе кога су називали сексистом, расистом и претили су му смрћу.

Карикатура је подјелила јавност и у уторак доживјела прави “бум” на интернету. Најта су подржале колеге карикатуристи који углавном наводе да у цртежу није било ничег сексистичког или расно заснованог.

С друге стране, има наговјештаја да би тениске судије могле да бојкотују мечеве Серене Вилијамс послије њеног излива бијеса у финалу посљедњег Гренд слема сезоне.

Да подсјетимо, инцидент се десио у осмом гему другог сета када је Серени одузет гем на сервису Осаке, а Јапанка је у том тренутку већ имала сет и брејк предности.

Повела је 5:3 и касније са 6:4 освојила и други сет и титулу на УС опену. Читав доживљај је покварила публика која је Јапанку извиждала на додели трофеја, Осака се расплакала, иако је више пута нагласила да е јој је Серена Вилијамс идол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана