Vladimir Vranješ jedan od junaka pobjede Tatabanje nad Vespremom

Siniša Kotaraš
Vladimir Vranješ jedan od junaka pobjede Tatabanje nad Vespremom

Tatabanja - Trebalo je da prođe punih 29 godina pa da rukometaši Tatabanje ponovo savladaju neprikosnoveni Vesprem, tim koji godinama vlada mađarskim rukometom.

Prepune tribine nosile su svoje ljubimce koji su, nakon 13:13 u prvom poluvremenu, uspjeli da dođu do pobjede od 26:24, a posljednji zvuk sirene bio je znak da može  početi neviđeno slavlje.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je i nekadašnji prvotimac banjalučkog Borca Vladimir Vranješ, koji je velikom rivalu postigao četiri pogotka.

- Šta da vam kažem, još uvijek sam pod utiskom ove utakmice i onog što sam doživio. Koliko ovaj trijumf znači ovim ljudima najbolje govori podatak da je pola navijača na tribinama plakalo od sreće - istakao je Vranješ za "Glas Srpske".

Tatabanju sa klupe predvodi nekada odlični krilni igrač Vladan Matić, a igraju još tri rukometaša sa ovih prostora, Jakov Vranković, Miloš Vujović i Miloš Božović.

- Nas četvorica, da nas tako nazovem, "Balkanaca" postigli smo ukupno 20 od 26 golova cijele ekipe. Ja sam se četiri puta upisao u listu strijelaca i zaista sam zadovoljan. Uostalom, cijela ekipa je igrala dobro i pobjeda je jednostavno morala da dođe - kaže Vranješ.

Iako se očekivalo da će velika pobjeda povećati apetite čelnika Tatabanje, to se ipak nije dogodilo.

- Mi i dalje čvrsto stojimo sa obje noge na zemlji. Za nas je najvažnije da na kraju budemo treći kako bismo se plasirali u EHF kup. Ali, ako bi nam se ukazala prilika i za nešto više, svakako da bismo je znali iskoristiti - tvrdi Vranješ.

Poklon za malu Niku

Nedavno je Vladimir Vranješ dobio prinovu, zbog čega kaže da je sada najsrećniji čovjek na svijetu.

- Dobio sam kćerku, a mala princeza je dobila ime Nika. Jako sam srećan zbog toga i svaka moja dobra partija i pobjeda je posvećena isključivo njoj - sa ponosom je naglasio korpulentni Banjalučanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana