Велимир Петковић тренер Фуксе Берлин: Берлин подсјетио на Борац из 1991.

Душан Репија
Велимир Петковић тренер Фуксе Берлин: Берлин подсјетио на Борац из 1991.

Бањалука - Тренер Фуксе Берлина Велимир Петковић испунио је прилично храбро обећање које је дао послије пораза од Нексеа (20:28) у првом мечу четвртфинала Купа ЕХФ и на крају одвео свој тим до трофеја у другом по јачини европском такмичењу.

Тим из престонице Њемачке савладао је у финалу француски Сан Рафаел (28:25), што је бањалучком стручњаку био четврти пехар у овом такмичењу, јер је један освојио са Борцем, а још два водећи Гепинген. Ипак, финале прије финала је био реванш са екипом из Нашица.

- Послије пораза у првом мечу, који је проузрокован тешким распоредом и путовањем које је потрајало, рекао сам да ћемо их проћи, баш као што је то Борац урадио прије 27 година. Тада смо изгубили од Тусем Есена са седам разлике у првом мечу, али смо славили у “Борику” и прошли у финале. Моји играчи морају да имају јак карактер, да увијек вјерују, то је оно што увијек апострофирам - рекао је Петковић за “Глас Српске”.

Иако се по резултатима чини да је финални турнир у Магдебургу био рутина, на паркету то није изгледало тако.

- Плашио сам се да нећемо издржати физички, јер смо само 48 сати прије финалног турнира играли са Хановером, а четири дана раније добили Рајн Некар Левен. Уз то смо имали много повријеђених играча и свега седам, осам њих у ротацији, али је на крају све добро испало. Очекивали смо Магдебург у финалу, али су Французи одиграли одлично полуфинале. Мало су нас уплашили на старту, јер су повели са 3:0, али смо се пробудили. Рекао сам им да се финале не игра, него да се побјеђује и послушали су ме - нагласио је Петковић.

Фуксе већ сада има најбољу сезону у историји, а круна би била титула првака Њемачке. Петковићев тим има три бода мање од Флензбурга, уз меч мање и тежи распоред.

- Ништа још није готово, јер се ради о најбољој лиги свијета. Ми смо растерећени, план је да будемо међу три најбоље екипе и изборимо Лигу шампиона, а титула ако дође било би одлично - закључио је Петковић, који је продужио уговор са “лисицама” на још двије сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана