Успјешан рестарт Ђоковића и Вајде

Глас Српске
Успјешан рестарт Ђоковића и Вајде

Монте Карло - Новак Ђоковић је четири мјесеца чекао на побједу, а први тријумф послије Аустралијен опена остварио је на мастерсу у Монте Карлу гдје је доста лако савладао сународника Душана Лајовића са 6:0, 6:1.

Након лоших наступа на америчким турнирима у Индијан Велсу и Мајамију, гдје је губио од доста слабије рангираних ривала, Ђоковић је коначно заиграо како од њега очекује армија навијача. Најбољи српски тенисер није имао пуно проблема против индиспонираног Лајовића који је много гријешио, нарочито у првом сету, док је у другом био нешто бољи, али недовољно да озбиљније парира расположеном Ђоковићу. Очигледно му је помогла и шок-терапија са промјеном тренера, пошто се недавно растао са двојцем Андре Агаси - Радек Штепанек, а у стручни штаб се вратио Маријан Вајда, са којим је постизао највеће успјехе у каријери. Њих двојица су тренирали протеклих седмица на Марбељи и у Монте Карлу, а Словак је био уз њега и на мечу, што му сигурно много значи. То није био чест случај док је сарађивао са Американцем и Чехом. Тријумф против Лајовића сигурно му је доста подигао пољуљано самопоуздање, а прави тест имаће већ у другом колу када ће се састати са Борном Ћорићем који је на старту турнира био бољи од Жилијена Бенетоа резултатом 6:2, 6:3. Иако је меч прве рунде трајао свега 58 минута, видљиво је било да је Ђоковић поправио физичку спрему што му је био највећи проблем током америчке турнеје. Ђоковић је турнир у Кнежевини освајао два пута, а прошле сезоне је испао у четвртфиналу од Давида Гофана, што значи да брани 180 поена. Остали резултати првог кола: Баутиста - Гојовчик 6:4, 6:3, Рамос Вињолас - Доналдсон 6:3, 6:3, Рубљев - Хасе 7:6 (7), 2:6, 7:5, Нишикори - Бердих 4:6, 6:2, 6:1, Раонић - Катарина 3:6, 6:2, 6:3.

Ђоковић остао 13. на свијету

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић остао је на 13. мјесту АТП листе, а међу првих 20 десила се само једна промјена и то ротација на 16. и 17. мјесту гдје су се замијенили Роберто Баутиста Агут и Џек Сок. Трон и даље држи Рафаел Надал са 100 бодова више од Роџера Федерера. Првих десет комплетирали су Марин Чилић, Александер Зверев, Григор Димитров, Хуан Мартин дел Потро, Доминик Тим, Кевин Андерсон, Џон Изнер и Давид Гофан. Што се тиче осталих српских тенисера, Филип Крајиновић је остао на 27. мјесту, а Виктор Троицки је пао за двије позиције и сада на 70. мјесту, док је Душан Лајовић 93, што је за три мјеста слабије него на прошлој листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана