Totenhem ostao u igri, Borusija prošla

Tanjug
Totenhem ostao u igri, Borusija prošla

Fudbaleri Totenhema savladali su Inter rezultatom 1:0 u jednom od derbija petog kola Lige šampiona i tako ostali u igri za plasman u nokaut fazu.

Junak trijumfa izabranika Maurisija Poketina bio je Kristijan Eriksen, koji je postigao jedini gol pred preko 57.000 navijača na “Vembliju” na asistenciju Delea Alija.

Zahvaljujući toj pobjedi, Totenhem se izjednačio po broju bodova sa 'Nerazurima' u grupi B, a pošto su oba tima ostvarila po trijumf u međusobnim susretima, sve će zavisiti od posljednjeg kola. Tada Totenhem gostuje Barseloni, dok Inter dočekuje PSV Ajnshoven.

U drugoj utakmici te grupe, katalonski klub je praktično rutinski slavio na “Filips stadionu” golovima Lionela Mesija i Đerara Pikea u 61. i 70. minutu. Poraz svog tima, koji poslije tog poraza nema šansu da prezimi u Evropi ublažio je Luk de Jong u 82. minutu.

Barselona je, inače, već poslije četiri kola obezbjedila plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Borusija iz Dortmunda i Klub Briž su u okviru grupe A igrali bez golova, a na taj način je njemački tim prošao u nokaut fazu.

Atletiko je poslije trijumfa nad Monakom sa 2:0 prvi na tabeli sa 12 bodova, dva više od Dortmunda, dok je Briž na trećem mjestu sa pet bodova, čime je obezbjedio mjesto u Ligi Evrope.

Porto je slavio sa 3:1 protiv Šalkea na svom “Dragau” i tako izborio prvo mjesto u grupi D. Svi golovi na toj utakmici viđeni su u drugom poluvremenu, kada su strijelci za pobjednički tim bili Eder Militao, Žezus Korona i Musa Marega, dok je jedini gol za goste postigao Nabil Bentaleb iz penala.

Poslije takvog raspleta, šampion Portugala na čelu tabele ima 13 bodova, pet više od tima iz Gelzenkirhena, treći je Galatasaraj sa četiri, a posljednja Lokomotiva sa tri. U toj grupi je jedina nepoznanica da li će istanbulski klub ili Moskovljani ići u nokaut fazu Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana