Tobdžije” prvi finalisti Lige Evrope

B92
Tobdžije” prvi finalisti Lige Evrope

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u finale ovogodišnj Lige Evrope pošto su i u revanš meču polufinala bili bolji od Valensije (4:2).

“Tobdžije” su porvi meč u Londonu dobile sa 3:1, konačno, bilo su bolji i efikasnijni tim i na Mestalji pa će prvi put igrati za pehar u ovom takmičenju.

Odlične partije prikazali su strijelci za londonski klub, Pjer-Ajmerik Obamejang, koji je postigao het-trik, kao i Aleksander Lakazet koji je osim gola u 50. minutu asistirao kod prvog gola Engleza.

Utakmica je dobro počela za Valensiju. Brza kombinacija domaćina u 11. minutu rezultirala je pogotkom. Sve je krenulo po lijevoj strani, Rodrigo je uposlio Kevina Gameira koji je pravovremeno utrčao i poslao loptu u mrežu londonskog kluba.

Radost Španaca nije dugo trajala. Svega šest minuta kasnije Arsenal je stigao do izjednačenja.

Aleksander Lakazet je između trojice igrača domaće ekipe glavom spustio loptu, na nju je natrčao Pjer-Ajmerik Obamejang i preciznim udarcem sa 18 metara poslao je u mrežu Valensije.

Za Valensiju je sve bilo još gore u 50. minutu. Obamejang je oduzeo loptu na protivničkoj polovini, potom je Toreira uspio da se oslobodi čuvara i proslijedio je Lakazetu koji sa desetak metara udarcem iz okreta nije mogao da promaši - 1:2.

Nije ni ta prednost Arsenala potrajala dugo jer je u 58. minutu Kevin Gameiro postigao svoj drugi pogodak na susretu.

Bio je to dobar napad Valensije koji je krenuo iz sredine, potom je Rodrigo sa desne strane ubacio loptu pred gol, a Gameiro iz odbitka pogodio za izjednačenje.

Već u tim momentima, Valensija je imala težak zadatak da postigne tri gola, a da ne primi nijedan i odbrana “slijepih miševa” nije izdržala.

Igrao se 69. minut kada je Ejsli Mejtland-Najls odlično prošao po desnoj strani, centrirao je u peterac gdje se na pravom mjestu našao Obamejang za svoj drugi gol na utakmici.

Isti igrač je u 89. minutu poslije sjajne kombinacije uspio da upiše het-trik preciznim udarcem sa pet metara.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana