Тим свијета разбио Американце, Богдановић МВП

Глас Српске
Тим свијета разбио Американце, Богдановић МВП

Кошаркаши тима Свијета савладали су екипу састављену од играча из Сједињених Америчких Држава у All-Star мечу "Звијезда у успону" убједљивим резултатом 155:124, а за најбољег играча меча проглашен је српски бек Богдан Богдановић.

Богдановић је меч почео са клупе и за 22 минута на паркету забиљежио је 26 поена (9/16 из игре, 7/13 за три), четири скока, шест асистенција и једну украдену лопту.

Богдан је дуел обиљежио сјајном шутерском партијом, у једном тренутку је шутирао 6/8 за три поена, а неколико тројки је убацио са преко девет метара.

У посљедњих 10 минута, саиграч из Сакраменто Кингса Бади Хилд је претио да му преотме ту награду, пошто је скоро цијелу четвртину сам играо и узео двоцифрени број шутева, али је на крају признање припало српском беку. Иначе, Хилд је меч завршио са 29 поена (12/22 из игре, 5/14 за три), три скока и асистенције и двије украдене лопте.

Од осталих играча из тима Света, Џамал Мареј је убацио 21 поен и имао седам асистенција и шест скокова. Шарић је приказао добру партију са 18 поена и пет асистенција, 15 је додао Марканен, а дабл-дабл имао је Домантас Сабонис (13п, 11ск).

У тиму САД, најбољи је био бек Бостон Селтикса Џејлен Браун са 35 поена и 10 скокова, Кајл Кузма је убацио 20 и имао седам ухваћених лопти, 15 је додао Џејсон Тејтум, а 11 Џон Колинс.

То је био трећи тријумф остатка свијета у односу на ривале из САД у претходне четири године, колико се меч "Звезда у успону" организује у оквиру All-Star викенда.

У Стејплс центру у Лос Анђелесу, очекивано, виђено је прегршт ефектних потеза и сав фокус био је усмјерен, прије свега, на напад. Број поена говори да одбране нису биле на претјерано високом нивоу, а у таквом односу на паркету за нијансу су озбиљнији приступ приказали играчи из тима Свијета.

Њихов тријумф је у једном тренутку претио да постане и један од најубједљивијих на All-Star мечевима, али су у посљедњих десет минута играчи из САД заиграли озбиљније и успјели колико-толико да ублаже пораз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана