Srbin u drugom kolu US Opena

B92
Srbin u drugom kolu US Opena

Srpski teniser Novak Đoković pobjedio je Mađara Martona Fučoviča u prvom kolu US Opena sa 3-1, 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 u setovima.

Fučovič se za tri sata igre pokazao kao vrlo ozbiljan protivnik najboljem srpskom igraču u prvom kolu posljednjeg Grend slema sezone.

Tempo meča je diktirala velika vrućina na “Artur Ešu”, pa su obojica tražila pomoć ljekara, ali je na kraju bolje prošao srpski igrač.

Đoković je u drugom i trećem setu osjećao velike probleme zbog kojih je bio u opasnosti da dozvoli Mađaru preokret, ali se to na Novakovu sreću nije desilo.

Meč je počeo idealno za Đokovića koji vinerom, a onda i greškom Fučoviča dolazi do brejka već za 2:0. Fučovič je u narednih nekoliko poena pokazao da umije da igra, ali osim izjednačenja nije dobio ništa više u tom trenutku i Đoković je poveo sa 3:0.

Do kraja seta je Novak igrao koliko mu je potrebno da ga osvoji i u tome je uspio. Međutim, već početak narednog je zaigrao lošije, a u petom gemu je slomio reket i pokazao vidne znake da nešto nije u redu.

Nije ispuštao svoj servis sve do 4:2 kada je greškama vratio Mađara u igru. Do tog trenutka je napravio 21 neiznuđenu grešku i po prvi put zatražio pomoć doktora.

Fučovič je u međuvremenu potvrdio brejk, Novak je pokazao napredak u gemu koji je osvojio za 5:3, ali je rezultat nakon dva seta “resetovan”.

Djelovalo je vrlo loše po Srbina kada je Fučovič napravio novi brejk u trećem gemu trećeg seta. Iako se na svojim servisima “izvlačio”, zaigrao je bolje Novak, pomogao mu je protivnik svojim greškama i Srbin je poravnao na 2:2.

Trenutak koji je prelomio meč desio se u desetom gemu. Đoković je odigrao vjerovatno najbolju defanzivu posljednjih godina. Vraćao je sve, a onda brejk i set potvrdio tako što je dočekao grešku Fučoviča poslije nekoliko zicera i smečeva koje Mađar nije realizovao.

Uslijedila je desetominutna pauza zbog vrućine, pravilo koje je uvedeno po prvi put i ta pauza je više prijala srpskom teniseru. Ušao je u treći set maksimalno fokusiran, to i potvrdio dok je na drugoj strani Fučovič ređao greške i odveo sebe u poraz.

Naredni protivnik Đokovića je Tenis Sandgren koji je bio bolji od Viktora Troickog u tri seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana