Србин у другом колу УС Опена

B92
Србин у другом колу УС Опена

Српски тенисер Новак Ђоковић побједио је Мађара Мартона Фучовича у првом колу УС Опена са 3-1, 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 у сетовима.

Фучович се за три сата игре показао као врло озбиљан противник најбољем српском играчу у првом колу посљедњег Гренд слема сезоне.

Темпо меча је диктирала велика врућина на “Артур Ешу”, па су обојица тражила помоћ љекара, али је на крају боље прошао српски играч.

Ђоковић је у другом и трећем сету осјећао велике проблеме због којих је био у опасности да дозволи Мађару преокрет, али се то на Новакову срећу није десило.

Меч је почео идеално за Ђоковића који винером, а онда и грешком Фучовича долази до брејка већ за 2:0. Фучович је у наредних неколико поена показао да умије да игра, али осим изједначења није добио ништа више у том тренутку и Ђоковић је повео са 3:0.

До краја сета је Новак играо колико му је потребно да га освоји и у томе је успио. Међутим, већ почетак наредног је заиграо лошије, а у петом гему је сломио рекет и показао видне знаке да нешто није у реду.

Није испуштао свој сервис све до 4:2 када је грешкама вратио Мађара у игру. До тог тренутка је направио 21 неизнуђену грешку и по први пут затражио помоћ доктора.

Фучович је у међувремену потврдио брејк, Новак је показао напредак у гему који је освојио за 5:3, али је резултат након два сета “ресетован”.

Дјеловало је врло лоше по Србина када је Фучович направио нови брејк у трећем гему трећег сета. Иако се на својим сервисима “извлачио”, заиграо је боље Новак, помогао му је противник својим грешкама и Србин је поравнао на 2:2.

Тренутак који је преломио меч десио се у десетом гему. Ђоковић је одиграо вјероватно најбољу дефанзиву посљедњих година. Враћао је све, а онда брејк и сет потврдио тако што је дочекао грешку Фучовича послије неколико зицера и смечева које Мађар није реализовао.

Услиједила је десетоминутна пауза због врућине, правило које је уведено по први пут и та пауза је више пријала српском тенисеру. Ушао је у трећи сет максимално фокусиран, то и потврдио док је на другој страни Фучович ређао грешке и одвео себе у пораз.

Наредни противник Ђоковића је Тенис Сандгрен који је био бољи од Виктора Троицког у три сета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана