Spektakularna Liga šampiona: Fekir uveo Lion u 1/8 finala , kiks Mančester junajtera

B92
Spektakularna Liga šampiona: Fekir uveo Lion u 1/8 finala , kiks Mančester junajtera

Posljednje veče grupne faze Lige šampiona donijelo nam je spektakularnu završnicu, a u jedinom meču koji je odlučivao o osmini finala Lion je izborio drugu fazu.

Francuski klub je golom Nabila Fekira izjednačio na 1:1 protiv Šahtjora u Kijevu i osvojio drugo mjesto u Grupi F iza Mančester sitija.

Šahtjor je poveo golom Moraeša na asistenciju Ismailija u 22. minutu, taj rezultat vodio je Ukrajince u nokaut fazu, ali nisu odoljeli gostima do kraja.

Sredinom drugog poluvremena Nabil Fekir postiže sjajan gol uprkos dvojici igrača Šahtjora “na leđima” i donosi Lionu remi u Kijevu vrijedan osmine finala elitnog takmičenja. U drugom meču grupe, Siti je poslije preokreta savladao Hofenhajm 2:1. Gostima je bila potrebna pobjeda da bi imali šansu za plasman u Ligu Evrope, i stižu do vođstva u 13. minutu, golom Andreja Kramarića iz penala u 16. minutu. Međutim, u nadoknadi prvog poluvremena Leroj Sane postiže sjajan gol iz slobodnog udarca sa 1:1, da bi pola sata pre kraja iskoristio sjajnu asistenciju Rahima Sterlinga i drugim pogotkom donio preokret “građanima”.

Veče je obilježio spektakularan remi Ajaksa i Bajerna 3:3 u Amsterdamu, gdje je Dušan Tadić bio dvostruki strelac, a domaćin u posljednjih pet minuta ispustio prvo mjesto u grupi. Bajern je poveo već u 13. minutu preko Roberta Levandovskog, da bi Tadić izjednačio u 61. poslije fantastične timske akcije Ajaksa u stilu Barselonine tiki-take. Sedam minuta kasnije Ajaks ostaje sa igračem manje zbog isključenj Vobera, ali već u 75. crveni karton dobija i Tomas Miler zbog brutalnog starta. Osam minuta prije kraja Boateng pravi penal za Ajaks, koji realizuje Tadić i donosi “kopljanicima” rezultat za prvo mjesto. Međutim, nije prošli ni pet minuta, a Taljafiko obara Alkantaru, pa Levandovski takođe drugim golom poravnava. U posljednjem minutu regularnog djela meča Kingsli Koman sjajnim udarcem donosi novi preokret, ovaj put Bajernu, ali u petom minutu nadoknade Taljafiko se iskupljuje i na asistenciju Huntelara donosi Ajaksu zaslužen bod. U drugom meču grupe Benfika je u utakmici bez rezultatskog značaja savladala AEK 1:0, golom Aleksa Grimalda iz penala u 88. minutu meča u Lisabonu.

Veliki kiks napravio je Mančester junajted porazom u Valensiji 2:1, jer je Jang Bojs neočekivano nadigrao Juventus istim rezultatom, pa su “Crveni đavoli” propustili šansu da osvoje Grupu H. Junajted je bio bezopasan u prvih pola sata na Mestalji, nije uputio nijedan šut, dok je u međuvremenu Karles Soler sjajnim udarcem po zemlji matirao Romera za vođstvo Valensije u 17. minutu. Krajem prvog poluvremena Pol Pogba je promašio gol sa tri metra, a kazna je uslijedila na startu drugog poluvremena kada Fil Džons užasnom reakcijom postiže autogol za 2:0 za domaćina. U samoj završnici Markus Rašford glavom trese mrežu Valensije, ali je uspio samo da ublaži poraz Junajteda, pa Valensija stiže do pobjede vrijedne Lige Evrope. U međuvremenu, Juventus je razočarao u Bernu gdje je potcijenio Jang Bojs, a domaći tim to kaznio sa dva gola iskusnog Giljoma Oroa za 2:0 sredinom drugog poluvremena. Deset minuta prije kraja Ronaldo asistira šesti put u sezoni, a Dibala sjajnim udarcem smanjuje na 2:1 i postavlja konačan rezultat.

Ranije su odigrani mečevi u Grupi G gdje su Real i Roma prije ovog kola obezbjedili osminu finala, i to Španci kao prvi, a Italijani kao drugi u grupi. Oba tima su izgubila u posljednjem kolu, a CSKA je uprkos nevjerovatnoj pobjedi 3:0 u Madridu ostao bez Lige Evrope.

Grupa F: Šahtjor – Lion 1:1 (1:0) Moraeš 22 Ferik 65 M. Siti – Hofenhajm 2:1 (1:1) Sane 45+2, 61 Kramarić 16p

Grupa E: Ajaks – Bajern 3:3 (0:1) Tadić 61, 81p, Taljafiko 90+5 Levandovski 13, 86p, Koman 90 Benfika – AEK 1:0 (0:0) Grimaldo 88

Grupa H: Valensija – M. Junajted 2:1 (1:0) Soler 17, Džons 47ag Rašford 87 Jang Bojs – Juventus 2:1 (1:0) Oro 28p, 68 Dibala 80

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana