Шпанија демолирала вицешампиона свијета

B92
Шпанија демолирала вицешампиона свијета

Фудбалери Шпаније потпуно су разбили репрезентацију Хрватске у мечу другог кола А лиге, УЕФА Лиге нација са 6:0.

Голове за Шпанију давали су Саул Њигес, Марко Асенсио, Родриго, Серхио Рамос и Иско уз један несрећно примљен ауто-гол Ловре Калинића, голмана Хрватске.

Шпанија је у Елчеу дочекала Хрватску којој је то био први меч у Лиги нација, док су Шпанци већ одиграли један и побједили Енглезе са 2:1.

Хрвати су били бољи само у првих двадесетак минута, али када су пропустили своје шансе Ракитић и Перишић, услиједила је сурова казна.

Прво је у 24. минуту Саул био заборављен у казненом простору, послије теледириговане лопте Рамоса, Карвахал га је савршено пронашао и прорадила је мадридска веза за 1:0.

Марко Асенсио потом у 33. минуту даје гол за 2:0 фантастичним ударцем са 25 метара. За трећи гол у 35. минуту опет је био одговоран Асенсио, али и срећа на страни Шпанаца.

Фудбалер Реал Мадрида је шутирао, лопта се од пречке одбила и погодила у леђа Ловреа Калинића, голмана Хрватске и одбила се у мрежу.

У тих 12 минута Шпанци су искористили апсолутно све прилике које су им се указале и већ до полувремена срушили вицешампионе. Лука Модрић се “није видио” на терену, а ни Ракитић није успијевао да пронађе своју игру.

Тек што су почели друго полувријеме, Асенсио се уписао и међу асистенте. Послао је лопту у простор, Родриго је истрчао и у ситуацији један на један савладао голмана Хрватске четврти пут на мечу у 49. минуту.

Осам минута касније “петарда пуца” послије страшне финте Серхија Рамоса који је у казненом простору варком тијела улијево избацио Домагоја Виду, отишао десно и главом послије нове асистенције Асенсија повисио на 5:0.

Већ до 76. минута било је 6:0, Асенсио уписује треће додавање које Иско из окрета у казненом простору претвара у шести гол “Фурије”.

Једну од ријетких прилика које Шпанци не користе пропушта Иско у 86. минуту када је на десетак метара од гола имао отворену прилику за седми гол. У стријелце је до краја могао да се упише и Дани Себаљос послије ударца Тијага Алкантаре, али се то није десило.

Хрватска је резултатом 6:0 доживјела најтежи пораз у својој досадашњој историји.

У преосталим утакмицама, Белгија је побједила Исланд са 3:0 у Лиги А, уз два гола Ромелуа Лукакуа и један Едена Азара. У Ц лиги Финска је савладала Естонију са 1:0, а Мађарска Грчку са 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана