Simeone traži nove ratnike

Srna
Simeone traži nove ratnike

Madrid - Sezona za zaborav Atletiko Madrida, u kojoj su “jorgandžije” već sredinom marta ispale iz svih kombinacija za trofeje, kao da je bila okidač za osipanje tima Dijega Simeonea pošto je nakon Lukasa Ernandeza i Dijega Godina sidro digao i Huanfran, ali i najveća zvijezda ekipe Antoan Grizman.

Ovakav rasplet mogao se naslutiti onog trenutka kada je Kristijano Ronaldo raspršio snove fudbalera Atletika da će stići do finala Lige šampiona kojem je 1. juna domaćin njihov “Vanda Metropolitano”. Nesrećno veče u Torinu označilo je početak kraja generacije koja se hrabro borila sa Barselonom i Realom u La ligi, čak im uzela trofej 2014. godine, a Čolovi ratnici osvojili su i Ligu Evrope te dva puta na volšeban način ostajali bez pehara Lige šampiona. Sada će sreću potražiti u drugim sredinama.

- Želim da odem kako bih iskusio drugačije stvari i nove izazove. Teško mi je što krećem ovim putem, ali osjećam da mi je to potrebno - rekao je Grizman.

Kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje spominje se Barselona koja čeka 1. jul, jer će tada otkupna klauzula pasti sa 200 na 120 miliona evra. Međutim, problem za novog-starog prvaka Španije mogao bi da bude Pari Sen Žermen, čiji vlasnici su spremni da bez problema plate trenutnu klauzulu i sjajnog ofanzivca upare sa reprezentativnim kolegom Kilijanom Mbapeom. “Sveci” bi tako imali tandem koji bi zadavao glavobolje svim odbranama na svijetu, ali će glavnu odluku ipak donijeti Grizman koji će morati da izabere između velike sume novca i igranja fudbala sa Lionelom Mesijem.           

Grizmanovim koracima najvjerovatnije će krenuti i Filipe Luiz, dok će Alvaro Morata nazad u Čelzi jer nije opravdao očekivanja nakon dolaska iz Londona, tako da će Simeone morati da potraži nove momke koji su spremni da krenu u vojsku pod njegovom komandom. Hrabri vojskovođa već je krenuo u kontranapad, jer pregovara sa Interom i Maurom Ikardijem, u Nikoli Milenkoviću vidi novog Godina, dok je za polugu na sredini terena izabrao Ektora Ereru.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana