Себаљос тестира Ђоковића

Агенције
Себаљос тестира Ђоковића

Лондон - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић данас би требало да одигра меч другог кола Вимблдона против Аргентинца Орасија Себаљоса након што је без већих проблема побиједио Тениса Сандгрена у првом колу са 6:3, 6:1, 6;2.

Новаку ће ово бити други дуел против тренутно 126. играча свијета, који је у првом колу савладао земљака Гвида Андреоција у четири сета. Једини пут до сада Ђоковић и Себаљос укрстили су рекете на турниру у Дохи почетком прошле године, када је славио српски ас. Када је наредни противник у питању, Новак је рекао да мора бити веома опрезан јер је аргентински ветеран јако опасан на трави због сервис волеј игре, која је његов заштитни знак.

- Против Орасија сам играо само једном, и то на шљаци. Он је јако добар сервис волеј играч и не треба га потцењивати, леворук је, има добар слајс сервис. Користи сваки тренутак да изађе на мрежу, а данас нема пуно играча који се осећају угодно на мрежи. Трава је идеална подлога за такав стил игре - изјавио је Ђоковић.

Новак је био задовољан лаком побједом на старту турнира, а поред сигурне игре било је лијепо видјети и да је без размишљања испољавао напетост и емоције, нешто што му је недостајало у периоду када се вратио на терен након повреде.

- Тешко је задржавати емоције увек у себи, бар у мом случају. Тако је током читаве каријере. Доста верујем у себе и освежавајуће је што сам имао добру седмицу пре овога. Нисам играо дуго финале пре Квинса, једва чекам да видим како ћу напредовати овде. Због тога толико вредно радим и надам се да ћу у томе и успети. У првим колима сте углавном фаворити јер сте и носиоци и имате противнике који су ниже рангирани од вас. Међутим, то ништа не мора да значи - рекао је Ђоковић.

Уколико савлада данашњег противника, Ђоковић би у трећем колу могао играти против Кајла Едмунда, који је велики фаворит у дуелу с америчким тенисером Бредлијем Кланом.

Себаљос тражио селфи

На турниру у Дохи прошле године Новак је добио необичан захтјев од данашњег противника након меча пошто је Себаљос затражио да направе селфи. Он је тада био одушевљен Новаком и његовом игром.

-  Извините, али мислим да имам најбољи селфи дана. Велики је Ноле, прави геније, каква звијер - рекао је тада Себаљос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана