Roma vjeruje u čudo i vatreni Olimpiko

B92
Roma vjeruje u čudo i vatreni Olimpiko

Čuda se povremeno dešavaju u životu, u fudbalu posebno, a navijači Rome nadaju se da je moguće da se dese dva čuda u samo mjesec dana.

Nakon što su u četvrtfinalu uspjeli nemoguće i poslije poraza 4:1 u Barseloni u revanšu eliminisali novog šampiona Španije pobjedom sa 3:0, sada je na redu novi izazov - nadoknaditi sutra uveče poraz 5:2 iz prvog meča polufinala sa Liverpulom.

Poruka iz Rima je jasna - ako smo mogli protiv Barselone, možemo i protiv Liverpula. Bila bi to najbolja osveta za čuveni poraz u finalu Kupa šampiona 1984. godine na penale, kada je "Olimpiko" plakao dok su se gosti iz Liverpula radovali.

"Najvažnije je da budemo kao jedan, da tim funkcioniše kao porodica. Ostalo je još 90 minuta velike borbe. Vjerujem da možemo u Kijev", izjavio je standardni prvotimac Rome Belgijanac Rađa Naingolan.

A zadatak će biti đavolski težak.

Liverpul ove sezone ne zna za poraz u elitnom takmičenju, u osmini finala slavili su kao gosti protiv Porta 5:0, u četvrtfinalu ukupnim rezultatom eliminisali Mančester Siti 5:1, a zatim pet puta tresli mrežu Rome u prvom meču polufinala.

Napadački triling Mohamed Salah-Roberto Firmino-Sadio Mane djeluje neuzastavljivo, pogotovo Salah, koji se vraća kući, jer je prethodne dvije sezone bio član Rimljana.

"Znamo da nije gotovo, Roma je u finišu prvog meča sa dva gola pokazala da ne smijemo da se opustimo. Dolazimo u Rim da odigramo još jednu dobru utakmicu i potvrdimo finale", izjavio je Salah.

Rimljani će igrati u najjačem sastavu, sa Aleksandrom Kolarovom u startnih 11, dok gosti iz Engleske stižu bez Aleksa-Okslejda Čemberlena, koji se povredio u prvom meču i završio sezonu.

Revanš meč polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpula igra se u sruhedu od 20.45 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana