Рома вјерује у чудо и ватрени Олимпико

B92
Рома вјерује у чудо и ватрени Олимпико

Чуда се повремено дешавају у животу, у фудбалу посебно, а навијачи Роме надају се да је могуће да се десе два чуда у само мјесец дана.

Након што су у четвртфиналу успјели немогуће и послије пораза 4:1 у Барселони у реваншу елиминисали новог шампиона Шпаније побједом са 3:0, сада је на реду нови изазов - надокнадити сутра увече пораз 5:2 из првог меча полуфинала са Ливерпулом.

Порука из Рима је јасна - ако смо могли против Барселоне, можемо и против Ливерпула. Била би то најбоља освета за чувени пораз у финалу Купа шампиона 1984. године на пенале, када је "Олимпико" плакао док су се гости из Ливерпула радовали.

"Најважније је да будемо као један, да тим функционише као породица. Остало је још 90 минута велике борбе. Вјерујем да можемо у Кијев", изјавио је стандардни првотимац Роме Белгијанац Рађа Наинголан.

А задатак ће бити ђаволски тежак.

Ливерпул ове сезоне не зна за пораз у елитном такмичењу, у осмини финала славили су као гости против Порта 5:0, у четвртфиналу укупним резултатом елиминисали Манчестер Сити 5:1, а затим пет пута тресли мрежу Роме у првом мечу полуфинала.

Нападачки трилинг Мохамед Салах-Роберто Фирмино-Садио Мане дјелује неузастављиво, поготово Салах, који се враћа кући, јер је претходне двије сезоне био члан Римљана.

"Знамо да није готово, Рома је у финишу првог меча са два гола показала да не смијемо да се опустимо. Долазимо у Рим да одиграмо још једну добру утакмицу и потврдимо финале", изјавио је Салах.

Римљани ће играти у најјачем саставу, са Александром Коларовом у стартних 11, док гости из Енглеске стижу без Алекса-Окслејда Чемберлена, који се повредио у првом мечу и завршио сезону.

Реванш меч полуфинала Лиге шампиона између Роме и Ливерпула игра се у срухеду од 20.45 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана