Real surovo nokautirao PSŽ, het-trik Manea za četvrtfinale

B92
Real surovo nokautirao PSŽ, het-trik Manea za četvrtfinale

Fudbaleri Real Madrida savladali su Pari Sen Žermen sa 3:1 u derbiju osmine finala Lige šampiona, dok je Liverpul razbio Porto rezultatom 5:0.

Iako su bili podređeni u većem dijelu susreta, aktuelni šampioni su nokautirali ‘Svece’ in a revanš idu sa dva gola viška, a ‘Crveni’ već sada mogu da slave plasman u četvrtfinale.

Ponovo će Unaj Emeri sanjati Španiju, nakon senzacionalnog poraza u Barseloni prošle sezone, njegov sastav imao je sve u svojim rukama.

Parižani su bili bolji na ‘Santjago Bernabeuu’, imali nekoliko velikih prilika da dokusure rivala, ali nisu uspjeli. Poveli su nakon pola sata igre golom Rabioa – sa desne strane centrirao je Mbape, Kavani je lijepo propustio, Naćo je reagovao ispred Nejmara, ali je lopta ostala na penalu. Na nju je natrčao Rabio i prebacio Navasa za 0:1.

Međutim, u finišu poluvremena sudija Roki svirao je penal zbog faulo Lo Selsa nad Krosom, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Kristijano Ronaldo.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u nastavku šampion Francuske prezueo potpunu inicijativu i mogao do gola u više navrata. Predvođeni Nejmarom ‘Sveci’ nisu uspjeli da zadaju konačan udarac, pa je kazna stigla u finišu.

Prvo je Ronaldo, uz mnogo sreće i poslije očiglednog faula nad Kimpembeom preokrenuo, a samo tri minuta kasnije Marselo je iskoristio novo ubacivanje Asensija sa lijevog boka i donio +2 – branilac titule ima sjajnu situaciju pred revanš.

Liverpul je odigrao fantastičnu utakmicu na Dragau – izuzetno je koristio svaku grešku rivala, kontre i polukontre su funkcionisale sjajno i upravo su tako postigli dva gola.

Bedem rivala probili su uz malo sreće jer je karambol nakon prodora Vajnalduma stigao do usamljenog Manea u 25. minutu, a ni golman Sa se nije baš istakao. Samo četiri minuta kasnije stativa je sprečila Milnera da postigne izuzetan pogodak, ali je odbitak pokupio Salah i majstorski se ušetao u gol.

Drugi dio igre donio je mnogo prostora gostima, pa su Mane i Firmino kaznili tri loše reakcije na sredini terena i već odvedili tim u četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana