Реал пушта Роналда, откупна клаузула милијарду долара

Б92
Реал пушта Роналда, откупна клаузула милијарду долара

Управа Реал Мадрида обавијестила је свог фудбалера Кристијана Роналда да на љето може да напусти клуб, преносе шпанске колеге.

Предсједник клуба Флорентино Перес жели да оствари максималну зараду од тог трансфера, али је свјестан да ће морати да направи компромис о обештећењу, пошто откупна клаузула у уговору 32-годишњег Португалца износи милијарду долара.

Крајем прошле године Роналдо је затражио од Реала да умањи вриједност откупне клаузуле и прода га за 100 милиона евра или мање.

Роналдо је од предсједника клуба тражио "реалну цијену", како би заинтересовани клубови могли да га купе. За њега су заинтересовани бројни велики европски клубови, прије свих Пари Сен Жермен и Манчестер јунајтед.

Шпански медији навели су да је Роналдо у лошим односима са Пересом, а спекулише се да Португалац "чак ни не жели да разговара са предсједником клуба".

Роналдо је незадовољан пошто Перес није одржао обећање и финансијски побољшао његов уговор, у односу на друге врхунске фудбалере.

Он је прошле сезоне предводио Реал до титуле у Шпанији, Лиге шампиона и свјетског клупског првенства, а освојио је и Златну лопту. Већу плату од њега имају Лионел Меси из Барселоне и Нејмар из Пари Сен Жермена. Роналдов уговор са Реалом, потписан у новембру 2016. године, истиче 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана