Real kreće po četvrtu krunu u nizu

Nikola Lučić
Real kreće po četvrtu krunu u nizu

Madrid - Nakon što su sinoć odigrane prve utakmice u novoj sezoni Lige šampiona večeras je došao red na aktuelnog prvaka Real Madrid koji će započeti odbranu “ušatog pehara”.

Prvi test biće mu Roma, Barselonin dželat iz četvrtfinala prošle sezone, na “Santjago Bernabeuu”. Dugo se čekalo da neka ekipa odbrani najprestižniji klupski trofej u novom formatu, a onda je “kraljevski” klub prvi probio barijeru, otišavši čak i korak dalje, kada su u maju savladali Liverpul (3:1) i tako došli do treće titule u nizu. Poslije velike dominacije pitanje je imaju li Madriđani dovoljno motiva da nastave u istom ritmu. Motiva, kojeg je Kristijanu Ronaldu očigledno ponestalo, pa je promijenio sredinu i pokušaće ove sezone da u Torino donese toliko čekanu srebrnu amforu. Čini se da je i Luka Modrić poprilično sit, pošto je ovog ljeta bilo dosta govora o njegovom prelasku u Inter iz Milana. Odlazak Ronalda i sva dešavanja u vezi sa Modrićem uzdrmali su dobrano i predsjednika kluba Florentina Pereza, koji je na sebe navukao gnjev navijača, nezadovoljnih i činjenicom da nije dovedena prava zamjena za Portugalca. Međutim, koga nema bez njega se mora, a kapiten tima Serhio Ramos poručio je da saigračima i njemu odgovara trenutna pozicija.

- Ponosni smo što smo osvojili tri uzastopne Lige šampiona što nije slučajnost. Finale na “Vanda Metropolitanu” bila bi odlična stvar za nas. Ne želim da da svi misle da smo favoriti. Ovako je mnogo lakše - rekao je Ramos.

S druge strane, u lov na četvrti uzastopni trofej u elitnom takmičenju, a šesti ukupno, Ronaldo će krenuti upravo sa Iberijskog poluostrva, pošto će Juventus igrati protiv Valensije. Jasno je da je “stara dama” favorit, međutim gostovanje popularnim “šišmišima” nikad nije bilo lako, što najbolje zna Portugalac, koji se, dok je nastupao za Real, nekoliko puta okliznuo na “Mestalji”. Poslije superiorne prošle sezone, kada su pomeli konkurenciju u Engleskoj, Mančester siti sada ima za cilj da nešto slično ponovi i u Ligi šampiona. Pep Gvardiola posljednji put prvak Evrope bio je 2011. sa Barselonom, od tada tri puta zaustavljen je u polufinalu, a po jednom u četvrtini i osmini finala. Prvi protivnik “građana” biće ekipa Liona na “Gradskom stadionu u Mančesteru” večeras od 21 čas.

Ostali parovi

U ostalim utakmicama današnjeg programa elitnog evropskog klupskog takmičenja su: Ajaks - AEK, Šahtjor - Hofenhajm (18.55 časova), Real Madrid - Roma, Benfika - Bajern, Viktorija Plzenj - CSKA M, Jang Bojs - Mančester junajted, Valensija - Juventus, Mančester siti - Lion (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana