Примио се Гатузов пелцер

Приредио: Душан Репија
Примио се Гатузов пелцер

Бањалука - Италијански великан Милан полако добија препознатљиве обрисе какве дуго чекају његови навијачи, а без сумње најзаслужнији човјек за преокрет сезоне је тренер Ђенаро Гатузо.

Некада умјетник без лопте, који у току 90 минута није одмарао ни један једини секунд, успио је за кратко вријеме да свој ратнички стил усади играчима који су под вођством Винћенца Монтеле изгледали потпуно безлично. Нема овај Милан капацитет да се носи са Јувентусом и Наполијем, али квалитетом и, прије свега, уложеним милионима прошлог љета заслужује да се бори за улазак у Лигу шампиона, што са популарним Питбулом крај клупе полако постаје реалност. Побједа против Роме у Риму (2:0) приближила је "росонере" четвртом мјесту на "само" седам бодова. Разлика је и даље поприлично велика, али су моментум и форма на страни Гатузових играча у односу на Интер и Рому.

- Нисам имао превелика очекивања када сам дошао, знао сам да преузимам врућ кромпир. Волим да се борим, не волим ствари које су превише лаке, па сам пристао да се вратим у клуб у којем сам провео 14 година. За мене је то изазов, али и поштовање које сам доживио. Сада је много лакше, али почетак није био лак. Лијепо је данас бити тренер овим момцима, али сутра је нови дан у којем почињемо од нуле. Хоћу да будем ноћна мора играчима до краја сезоне - рекао је Гатузо у свом стилу.

Фудбалери Милана пуцају од самопоуздања, што се баш не може рећи за ривале, а ствари би додатно могле да се побољшају у недјељу када је велики милански дерби.

- Већ смо почели припрему за тај меч. Видјећемо да ли ће сви момци моћи да играју, а од оних који изађу хоћу да увијек играју срцем - закључио је Гатузо.

Инцидент са Коларовом

Пргави Калабријац имао је занимљив окршај са Александром Коларовом током првог полувремена меча на "Олимпику". Размијенили су неколико псовки када је Коларов пришао да изведе аут непосредно крај Миланове клупе, али су се по завршетку меча срдачно загрлили и испричали, те уз осмијех прокоментарисали ситуацију током меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана