Потврђена погибија власника Лестера

Б92
Потврђена погибија власника Лестера

Власник фудбалског клуба Лестер Вишај Шриваданапрабха је међу пет особа погинулим у паду хеликоптера, саопштила је британска полиција.

Шриваданапрабха је сваки пут долазио и одлазио са утакмица својим хеликоптером. Пилот је синоћ изгубио контролу и хеликоптер се срушио на паркингу у близини стадиона Лестера, послије утакмице са Вест Хемом.

Полиција Лестершира саопштила је да су погинула два сарадника 60-годишњег председника Лестера, Нурсара Сукнамај и Кавепорн Пунпаре, као и пилот Ерик Свофер и путница Изабела Роза Леховиц.

"Са најдубљим жаљењем и сломљеним срцем свих у клубу потврђујемо да је наш предсједник Вишај Шриваданапраба међу онима који су трагично изгубили животе у суботу увече, када се срушио хеликоптер који их је возио са стадиона. Ниједна особа од петоро укрцаних није преживјела", наводи се у саопштењу Лестера.

Шриваданапраба је купио Лестер у августу 2010. године за 50 милиона долара и мање од шест мјесеци касније постао је предсједник клуба.

Под његовим вођством клуб је 2014. године ушао у Премијер лигу, а у сезони 2015-2016 освојио је шампионску титулу, упркос томе што су шансе биле 5.000:1.

Према магазину Форбс Лестер сада вреди 476 милиона долара.

"Свијет је изгубио великог човјека. Љубазног и великодушног човјека, чији је живот био посвећен породици и онима које је са толико успјеха водио", наводи се у саопштењу Лестера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана