Politički haos u tenisu: Vavrinka nastavio napad na Savijet i ATP

ATV
Politički haos u tenisu: Vavrinka nastavio napad na Savijet i ATP

Švajcarski teniser Stan Vavrinka izrazio je nezadovoljstvo povom situacije u kojoj se nalazi svjetski tenis.

Vavrinka je u svom pismu, koje je objavljeno u “The Times of London”, govorio o “političkom haosu” i brojnim sukobima interesa.

Primoran sam da izrazim svoje mišljenje o ovom žalosnom periodu u tenisu. Politika je zasjenila ono što se dešava na terenu. Ova epizoda u 'bijelom sportu' je mnoge igrače, kao i mene, zabrinula u kom smjeru se kreće tenis”, piše Vavrinka.

Mnogo se dešava “iza scene” u tenisu, a da javnost ništa ne zna. Posljednji u nizu je slučaj Džastina Gimelstoba, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svijetu tenisa, koji se povukao iz uloge predstavnika igrača u ATP.

Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i djetetom. Vavrinka je jasno rekao da Gimelstobu nije mjesto u tenisu, koji je blizak saradniku Novaku Đokoviću, koji je predsjednik Saveta igrača ATP.

U našem sportu nema mesta za ljude kao što je Gimelstob. Nedostatak odgovornosti od ljudi koji su bili uključeni u cijelu sagu je bio alarmantan. Ovo je situacija u kojoj tišina predstavlja saučesništvo”, piše Vavrinka i dodaje:

Mnogo igrača osjeća da u prethodnih nekoliko mjeseci nisu predstavljani na pravi način. Saglasan sam sa njima”.

Podsjećamo, Novak Đoković, prvi teniser svijeta i predsjednik Savjeta igrača, poslije ranog ispadanja sa Indijan Velsa i Majamija, rekao je da je mnogo stvari van terena uticalo na njegove partije na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana