Политички хаос у тенису: Вавринка наставио напад на Савијет и АТП

ATV
Политички хаос у тенису: Вавринка наставио напад на Савијет и АТП

Швајцарски тенисер Стан Вавринка изразио је незадовољство повом ситуације у којој се налази свјетски тенис.

Вавринка је у свом писму, које је објављено у “The Times of London”, говорио о “политичком хаосу” и бројним сукобима интереса.

Приморан сам да изразим своје мишљење о овом жалосном периоду у тенису. Политика је засјенила оно што се дешава на терену. Ова епизода у 'бијелом спорту' је многе играче, као и мене, забринула у ком смјеру се креће тенис”, пише Вавринка.

Много се дешава “иза сцене” у тенису, а да јавност ништа не зна. Посљедњи у низу је случај Џастина Гимелстоба, контроверзни Американац са великим утицајем у свијету тениса, који се повукао из улоге представника играча у АТП.

Гимелстоб је на америчком суду проглашен кривим за “насилан напад” на бившег пријатеља Реналда Кеплана пред његовом женом и дјететом. Вавринка је јасно рекао да Гимелстобу није мјесто у тенису, који је близак сараднику Новаку Ђоковићу, који је предсједник Савета играча АТП.

У нашем спорту нема места за људе као што је Гимелстоб. Недостатак одговорности од људи који су били укључени у цијелу сагу је био алармантан. Ово је ситуација у којој тишина представља саучесништво”, пише Вавринка и додаје:

Много играча осјећа да у претходних неколико мјесеци нису представљани на прави начин. Сагласан сам са њима”.

Подсјећамо, Новак Ђоковић, први тенисер свијета и предсједник Савјета играча, послије раног испадања са Индијан Велса и Мајамија, рекао је да је много ствари ван терена утицало на његове партије на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана