Пирова побједа Роме – Ливерпул са Реалом за круну

B92
Пирова побједа Роме – Ливерпул са Реалом за круну

Фудбалери Ливерпула пласирали су се у финале Лиге шампиона у којем ће 26. маја у Кијеву играти против Реал Мадрида.

"Редси" су поражени од Роме 4:2 на Олимпику, па су прошли даље захваљујући импресивној побједи од 5:2 на Енфилду у првом мечу.

Ливерпул је два пута водио у Риму, све вријеме је имао под контролом резултат који га води у Кијев, јер је "Вучица" тек у финишу преокренула резултат, а на гол од продужетка је стигла у послједњем минуту надокнаде времена.

Гости су повели већ у деветом минуту голом Садија Манеа након контранапада, али Рома поравнава у 15, уз доста среће аутоголом Џејмса Милнера.

Свега десет минута касније Ливерпул је опет повео. Након корнера са лијеве стране, Един Џеко је лоше реаговао и буквално сервирао лопту Жоржињу Вајналдуму.

Рома у другом полувремену није дјеловала превише мотивисано да опет крене у напад, али Џеко враћа живост свом тиму поготком за ново изједначење у 52. минуту.

Услиједио је жесток притисак домаћег тима, десетак минута су опсједали казнени простор Ливерпула, али су гости одолјели.

Тек пет минута прије краја утакмице Рађа Наинголан лијепим ударцем са дистанце доноси преокрет, а потом и у надокнади времена погађа реализује и пенал за утешну побједу "Вучици" за достојан опроштај од ЛШ.

Међутим, питање је какав би ток имао меч да словеначке судије на челу са Дамиром Скомином нису оштетиле "Вучицу" за чак два пенала.

Прво су при вођству Ливерпула 2:1 Словенци свирали непостојећу офсајда позицију Џека, кога је у наставку акције Каријус оборио у свом казненом простору. Био је то чист пенал, а вјероватно и црвени картон за голмана гостију.

Још већу грешку Словенци су направили у 63. минуту, када је бек Ливерпула Александер-Арнолд руком изблокирао шут Стефана ел Шаравија у ситуацији у којој је лопта ишла право ка голу.

У сваком случају, Ливерпул више него заслужено одлази у своје осмо финале КЕШ/ЛШ. Од претходних седам су добили пет. Последњи пут 2005. Слиједи дуел са "Краљевским" клубом који има 12 титула, а ово му је 18. финале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана